Naujos statybos butai Vilniuje yra puiku, tačiau svarbu šio to nepamiršti. Nesvarbu, ar persikeliate į naują butą, ar baigiate dabartinę nuomą ir išsiregistruojate, turite atlikti nuodugniai dokumentais pagrįstą viso buto patikrinimą. Žinome, kad nekantraujate išsipakuoti ir pradėti puošti naują vietą, bet tai tikrai svarbu.

Apžvelgsime šiek tiek esminių dalykų, kuriuos reikia apžiūrėti prieš perkant butą.

Grindys

Grindys dažnai yra pirmas dalykas, kurį pastebite bute. Net naujos statybos butai Vilniuje turi būti gerai apžiūrėti. Įsikeldami įsitikinkite, kad kilimai yra švarūs ir be įtrūkimų ar įplyšimų. Įsitikinkite, kad kiliminė danga yra visur ir netrūksta jokių dalių. Kilimai neturi būti dėmėti ir neturi blogai kvepėti.

Virtuvėse ir vonios kambariuose patikrinkite, ar grindys iššluotos ir iššluotos. Plytelių neturi trūkti, jos neturėtų būti subraižytos, subraižytos ar iššokusios.

Sienos

Prieš įsikeldami, atidžiai patikrinkite kiekvieną sieną. Visų pirma, dažai neturi būti įskilę ir turi būti vienodi visame bute. Įsitikinkite, kad ant sienų nėra dėmių. Taip pat įsitikinkite, kad dažų sudėtyje nėra nuodingų medžiagų. Jei jūsų sienos apkaltos medinėmis plokštėmis, įsitikinkite, kad nėra palaidų ar supuvusių lentų.

Nesvarbu, senos ar naujos statybos butai Vilniuje, ieškokite skylių, kuriose plakatai ar paveikslėliai kažkada puošė sienas. Kai išsikraustysite, turėsite užpildyti pridėtas skyles. Norėdami užpildyti skyles, galite naudoti sandariklį. Patikrinkite grindjuostes, ar jos taip pat nepažeistos.

Langai

Nepamirškite apžiūrėti ir langų. Apžiūrėdami langus įsitikinkite, kad tikrai galite juos atidaryti. Jei langai neatsidaro tinkamai, kyla didžiulis pavojus saugai. Kiekviename kambaryje turi būti bent vienas atidaromas langas.

Įsitikinkite, kad langai nesandari ir ar stiklas nėra įskilęs ar išdaužtas. Taip pat nenorite, kad trūktų stiklo paketai. Langai turi veikti normaliai ir užsirakinti iš vidaus. Be to, jie visi turi turėti ekranus, o stiklas turi būti švarus, be pelėsio ir pelėsio: jį gali turėti net naujos statybos butai Vilniuje!

Elektra

Brūkštelėkite visus savo buto šviesos jungiklius. Ar jie veikia? Įsitikinkite, kad nė vienas iš jų neatrodo pažeistas arba neturi išsikišusių laidų. Kiekvienas jungiklis taip pat turi turėti priekinę plokštę.

Jei lemputės neužsidega, patikrinkite lemputes. Paprastai jūs esate atsakingas už buto keitimą, jei jie perdegė. Akivaizdu, kad šviesos taip pat neturėtų mirgėti ar mėtyti kibirkščių. Be to, norėsite į kiekvieną savo lizdą prijungti nedidelį prietaisą, kad įsitikintumėte, jog jie visi veikia.