baidarių nuoma

Kiekviena nauja patirtis ar dar nepatirti nuotykiai gali stebinti, bauginti bei neraminti. Bet jeigu tinkamai pasiruošite, pasidomėsite bei nusiteiksite, tikrai viskas gali išsispręsti kuo puikiausiai ir atmintyje likti tik patys geriausi prisiminimai. Jei dar niekada nesate sėdėję ir plaukę baidarėmis, tai būsite nemažai praradę. Tačiau šią klaidą galite labai greitai ištaisyti, jei tik pasidomėsite, kur yra teikiama baidarių nuoma ir kaip reikia jomis plaukti.

Sakote, kad analogiškomis vietomis esate ne kartą vaikščioję bei puikiai pažįstate Lietuvos gamtą ir be plaukimo baidarėmis? Visgi tai tikrai nėra tas pats. Sėdint šioje transporto priemonėje Lietuvos gamtą: miškus, pušynus, kalvas, upių slėnius, vandens ir miškų gyvūnus bei paukščius pamatysite visai kitu kampu. Viskas bus Jūsų akių lygyje arba dar aukščiau. Jausmas yra tikrai retai patiriamas ir akimirksniu užburiantis. Išbandyti tikrai verta.

Iš karto išduosime paslaptį, kad vienas patraukliausių maršrutų Lietuvoje plaukti baidarėmis yra plaukimas Žeimena. Ši mūsų šalies upė iš kitų išsiskiria itin plačiais bei vaizdingais slėniais, taip pat ypač smėlingais, pušynų gobiamais skardžiais. Žeimenos vanduo yra skaidrus, o dugnas – smėlėtas. Vadinasi, karštą vasaros dieną bus tikras malonumas atsigaivinti šioje upėje. Daugelį keliautojų šis dešinysis Neries upės intakas sužavi dar ir vaizdingais vingiais bei puikiai vertinamomis stovyklavietėms prie krantų.

Tad jeigu tik tinkamai pasiruošite pirmajai savo kelionei baidarėmis, jos nepamiršite ilgai ir jau netrukus mintys pradės dėliotis apie naują maršrutą.

Patarimai:

  • Nusiteikimas visada yra svarbus, tad niekada neleiskite kūnui pervargti. Tai ypač svarbu pirmą kartą įsėdus į baidarę. Tinkamai įvertinkite savo jėgas. Laiks nuo laiko nepamirškite trumpų pertraukėlių ir tiesiog plūduriuokite arba leiskitės pasroviui.
  • Pirmais kartais plaukiant baidarėmis patariama naudoti tuos irklus, kurių mentys yra vienoje plokštumoje. Kartu su partneriu baidarėje irkluokite sinchroniškais judesiais.
  • Labai svarbu, kad sunkesnis žmogus sėdėtų baidarės gale. Taip bus teisingai paskirstytas irkluotojų svoris baidarėje.
  • Ta pati taisyklė galioja ir Jūsų turimam bagažui. Nepersistenkite su savimi temptis daug daiktų. O turimus didesnio svorio daiktus dėkite į baidarės galą. Lengvesni tegul keliauja baidarės viduryje arba jos priekyje. Tegul daiktų svoris pasiskirto tolygiai.

Taigi smagių nuotykių baidarėmis!