Jei esate masažuotojas arba norite išplėsti savo grožio salono paslaugų asortimentą samdydami masažuotoją, pirmiausia turėtumėte pagalvoti, koks masažo stalas jums tinka. Kaip išsirinkti patikimą masažo stalą, kuris būtų patogus ir masažuotojui, ir jo klientams?

Reikėtų suprasti, kad įprasta sofa nepakeis masažo stalo: ji neturi funkcijos reguliuoti kojų aukštį, jos negalima pritaikyti prie kiekvieno kliento kūno sudėjimo, galiausiai ji nėra tokia pat patogi kaip profesionali įranga. Taigi pasirinkite patikimą ir patogų masažo stalą.

Masažo stalų tipai

Apskritai visus masažo stalus galima suskirstyti į dvi kategorijas – stacionarius ir sulankstomus. Kiekviena rūšis turi savitų savybių.

Stacionarus masažo stalas

Tai gana masyvi ir sunki konstrukcija, kuri yra labai stabili, tačiau netinkama transportuoti. Jie paprastai perkami įrengti SPA centruose, klinikose ir grožio salonuose – manoma, kad šios lentelės bent kelerius metus nereikės perkelti iš vietos, nebent įstaiga nuspręstų persikelti į naujas patalpas. 

Stacionarūs masažo stalai yra labai patogūs ir daugelį jų galima transformuoti. Šie modeliai paprastai naudojami ne tik kaip masažo stalai, bet ir kaip kėdės SPA procedūroms ir kosmetinėms procedūroms atlikti.

Sulankstomas masažo stalas

Lengvas sulankstomas masažo stalas reikalingas ne tik namuose dirbantiems masažuotojams, nors jie yra pagrindiniai tokios įrangos pirkėjai. Jis taip pat gali praversti tiems, kurie mieliau naudojasi savo, o masažuotojas dažnai lankosi pas juos namuose. Masažo stalą galima sulankstyti ir laikyti spintoje ar spintoje, todėl jis neužgriozdins kambario. Neretai sulankstomus masažo stalus įsigyja ir nedidelės SPA centrai.

Nešiojamasis masažo stalas greitai sulankstomas ir išskleidžiamas, jį labai lengva transportuoti, jo svoris yra daug mažesnis (paprastai apie 12 kg) nei stacionarių modelių. Dažnai prie šių stalų galima atskirai reguliuoti kiekvienos atramos aukštį, todėl stalą galima saugiai pastatyti net ant nelygaus paviršiaus.

Masažo kėdės tipas ir naudojimo pobūdis

Pirmiausia turite atsakyti į klausimą, kur ir kam naudosite masažo stalą? Namų naudojimui ar apsilankymams pas klientą reikės sulankstomo masažo stalo, naudojimui salone tiks stacionarus – jis yra patogesnis ir tvirtesnis. O meistrui bus lengviau, nes stacionarus masažo stalas visada pasiruošęs dirbti.

Jei stacionarų stalą ketinate naudoti tik masažui, pirmenybę turėtumėte teikti vienos sekcijos modeliams. Tokio stalo darbinis paviršius yra monolitinės struktūros. Galite gulėti tik ant vienos sekcijos stalo. Šio tipo masažo stalai yra pigesni už kelių sekcijų stalus. Tačiau jei norite naudoti stalą grožio procedūroms ir sudėtingesnėms masažo bei manualinės terapijos rūšims, išleiskite šiek tiek daugiau pinigų ir įsigykite dviejų ar trijų sekcijų stalą – šių modelių paviršių galima paversti kėde. Daugiasekciniai masažo stalai dažnai turi elektrinę pavarą – taip kėdę galima pertvarkyti per kelias sekundes.