Kalbant apie alternatyvius šildymosi būdus, būtina paminėti tai, kad nemažiau už praktiškumą yra labai svarbus ir estetinis vaizdas. Pavyzdžiui, įvairios krosnelės gali puikiai atrodyti praktiškai bet kurio stiliaus interjere. Viskas priklauso nuo to, kokiu tikslu ir kokios rūšies kuru, jos bus kūrenamos. Jei jos bus naudojamos apšildyti mažoms patalpoms, tai tokios krosnelės kuo puikiausiai užtenka kaip pagrindinio šilumos šaltinio.

Šiuo metu rinkoje galima rasti pačių įvairiausių krosnelių ir židinių, pagamintų iš ketaus, plieno, keramikos ar kitų medžiagų. Tad trumpai apžvelgsime, kokios krosnelės ar židiniai yra labiau tinkami intensyviam naudojimui, nepriklausomai nuo šildymo sezono. Ieškantiems praktiško varianto, siūlome rinktis krosnelę, pagamintą iš ketaus. Tokio tipo gaminiai yra labai paklausūs dėl savo paprasto eksploatavimo, nereiklios priežiūros ir ilgaamžiškumo. Tačiau ketaus krosnelės nėra estetiškai tokios patrauklios, kaip pagamintos iš nerūdijančio plieno ar keramikos. Ypač stilingai atrodo krosnelės su koklių apdaila. Galima rinktis įvairias formas, spalvas ar dydį. Pajungimas taip pat nėra sudėtingas, tam nereikia specialių žinių, tačiau reiktų laikytis visų rekomenduojamų priešgaisrinės apsaugos reikalavimų, kad galėtumėte jaustis ne tik patogiai, bet ir saugiai.

Kodėl verta rinktis tokį alternatyvų šildymosi būdą kaip židinys ar krosnelė? Visų pirma, kad patys galite kontroliuoti ne tik norimą patalpų temperatūrą, bet ir šildymo išlaidas. Be to alternatyvus šildymo būdas, leidžia įsijungti šildymą kada tik jums norisi, pagal poreikius. O kur dar romantiška nuotaika, kurią galima susikurti jaukiai vakarojant prie degančio židinio su savo artimiausiais.

Ieškantiems židinio ar krosnelės, rekomenduojama kreiptis į specializuotas parduotuves ir patikimus savo srities meistrus, daugiau informacijos sužinosite, paspaudus ant aktyvios nuorodos.