Nors stilinga pižama – labiau estetinis klausimas, tačiau miego rūbų stiliaus pasirinkimas gali stipriai įtakoti ir paties miego kokybę. Galima išskirti kone dešimtį skirtingo stiliaus miegui skirtų rūbų komplektų, įskaitant įvairaus ilgio bei dizaino naktinius. Kokią pižamą rinktis – tai tiek individualus, tiek ir sezoninis pasirinkimas.

Renkantis pižamą svarbiausia atkreipti dėmesį į sezoniškumą, vyraujančią kambario temperatūrą. Jeigu renkatės pižamą, skirtą atostogoms užsienyje, būtina atsižvelgti į klimatines sąlygas vietovės, kurioje apsistosite. Tuo tarpu kasdieniam nakties miegui pižamų pasirinkimas išties platus – nuo paprasto stiliaus medvilninių iki įmantrių satino ar šilko miego rūbų.

Kaip ir kiekvienas žmogus turi savitą aprangos stilių, taip ir pižamos stilius – jokia išimtis. Net ir miegodami galite atrodyti stilingai, o kiekvienas renkasi tai, kas jam labiausiai tinka ir patinka, svarbiausia jaustis patogiai.

Vienas iš itin populiarių pižamos modelių – tai dviejų dalių stilingas komplektas, susidedantis iš marškinių tipo viršaus ir kelnių arba šortų. Šio stiliaus pižama gana populiari tiek vyriškų, tiek moteriškų pižamų asortimente. Ji gali būti trumpa bei ilga priklausomai, kokiam sezonui ji skirta. Neretai šio stiliaus pižamas puošia kišenėlės viršutinėje arba apatinėje komplekto dalyje. Kaip tarpinis variantas labai populiarus Kapri stiliaus kelnių ir ¾ rankovių derinys. Pižamos turi būti patogios, gali būti įvairių spalvų, pagamintos iš medvilnės, satino arba šilko.

Nėriniai – tai taip pat daugelio moterų labai pamėgta rūbų stiliaus detalė. Jie pižamai ar naktiniams suteikia išskirtinio grožio, prabangos bei rafinuotumo. Jie gali puošti skirtingo stiliaus pižamas ir naktinius skirtingose vietose. Dažniausiai nėriniais puošiama iškirptės zona, rankogaliai ar šortų apačia. Taip pat dedami nėrinių intarpai vidury palaidinės ar naktinių, sukuriantys gundančiai tobulą stilių.