Ne naujiena, kad Lietuva daugelyje sričių stengiasi neatsilikti nuo užsienio. Ir tai pagirtina! Juk norime naudotis pažangiomis technologijomis ir užimti savo vietą pasaulio kontekste. Apple sukūrė naują produktą? Sulaukiame jo Lietuvos rinkoje už pusmečio. Buitinės technikos gamintojai išrado tvarkymosi prietaisą, nereikalaujantį žmogaus darbo? Puiku! Palengvės ir lietuvių šeimininkių buitis! O žinojote, kad sekso lėlės ne išimtis? Jei nesate apie tai girdėję, tikriausiai jums ši tema neaktuali, arba nepavyko rasti informacijos. Juk drovūs lietuviai apie tai kalba tik puse lūpų. O aptarti tikrai yra ką!

Prieš gerą dešimtmetį Lietuvoje galima buvo rasti tik pripučiamas sekso lėles, kurios jau tuo metu užsienyje buvo laikomos atgyvena. Nepatvari medžiaga, ne itin tikroviški kūnai ir gumos kvapas, dvelkiantis nuo šių gražuolių, bet jos vis tiek turėjo savo gerbėjų. Na taip, kai rinkoje nebuvo nieko geresnio, vienišiams teko savo aistras tenkinti ir su pripučiamomis merginomis. Dabar šios lėlės dažniausiai tampa bernvakario dekoracija ar naudojamos  tų, kurie finansiškai negali sau leisti įsigyti kokybiškos sekso lėlės.

Žingsnis į priekį – iš TPE pagamintos tikroviškos sekso lėlės jau ir Lietuvoje. Neteko apie tokias girdėti? Trumpai pristatysime. Pamatę jas  suabejotumėte, ar tai ne tikra moteris. Tikroviškos kūno linijos, panašus į gyvos moters ūgis ir svoris,  odą primenanti medžiaga, natūralių bruožų veidas, plaukai ir net dantys (tiesa, minkšti). Čia nepamiršti ir pojūčiai. Šių lėlių gamintojai ir vartotojai teigia, kad seksas su lėlėmis praktiškai niekuo nesiskiria nuo sekso su tikra moterimi. Ši naujovė sėkmingai užėmė savo vietą Lietuvos sekso prekių rinkoje.

O užsienis vėl gi nestovi vietoje. Kalbant šalių atžvilgiu, čia pirmauja Kinija, Japonija ir Ispanija. Pastaroji dar 2017 m. sukūrė sekso lėles, kurios reaguoja į prisilietimus ir apkabinimus. Jų populiarumą galima iliustruoti vienu faktu – Barselonoje veikiančiam sekso lėlių viešnamiui lankytojų tikrai netrūksta. Tuo tarpu Kinijoje nuo 2018 m. tobulinamos dirbtinio intelekto technologijos, integruotos į sekso lėles. Siekiama, kad išmaniosios dyvos ne tik aimanuotų sekso metu, bet ir palaikytų pokalbį su pašnekovu bei savarankiškai judėtų. Kada kinai savo vizijas pavers realybe – tai tik laiko klausimas.

Ar reikia Lietuvai šių naujovių? Kiekvienas atsakytų į šį klausimą skirtingai. Kaimo bobulytė, tikriausiai ir mišias užpirktų, kad tik Lietuva būtų apsaugota nuo tokių pragaištingų naujienų. Tuo tarpu sekso lėlių naudotojai, būtų vienareikšmiškai UŽ. Tačiau faktas, kurį vargu ar kas nors gali paneigti – jei yra paklausa, reikia ir pasiūlos. Tad visiems skeptikams beliks tolerantiškai priimti naujoves, o naudotojams išbandyti ir įvertinti.