Mėgstantiems keliones maršrutų planavimas yra viena iš maloniausių kelionės dalių. Tačiau kai kalba eina apie transporto verslą ir procesų valdymą, tai neteikia tiek daug malonumo, kadangi čia viskas gali staiga apsiversti aukštyn kojomis.

Vairuotojais ilgus metus dirbantys asmenys nuolat patiria tai, kaip suplanuotas maršrutas staiga tampa maršrutu be plano, kuriam reikalinga alternatyva. Tai nutinka tais atvejais, kai numatytame maršrute įvykusi avarija arba kelias uždarytas dėl ten vykdomų kelio darbų. Žinoma, kartasi nelieka nieko kito kaip keletą valandų praleisti transporto spūstyje, tačiau bet kuriuo atveju svarbu kuo anksčiau perplanuoti maršrutą.

Maršrutų planavimo programa yra tobulas įrankis, kurio pagalba galima ne tik suplanuoti trumpiausius maršrutus, tačiau ir sekti kelių eismą realiuoju laiku. Tai itin svarbu greitam ir efektyviam maršruto perplanavimui, įvykus netikėtoms situacijoms kelyje. Be to, tai padeda apskritai šių situacijų išvengti arba numatyti jas anksčiau nei atsidūrus prieš pat faktą. Tai reiškia, kad kelių eismą galima ne tik sekti realiuoju laiku, bet ir jį iš anksto numatyti bei optimizuoti.

Tačiau šios programos galimybės ties tuo tikrai nesibaigia, nes ją apima tiek žemėlapių ir navigacijos sistema, tiek transporto maršrutų skaičiavimas ir optimizavimas. Naudojantis šia programa labai patogu apskaičiuoti kelių mokesčių išlaidas ir jas iš anksto numatyti. Tai yra neatsiejama nuo bet kurios transporto įmonės veiklos, kuri atsakingai ir kruopščiai planuoja savo užsakymus ir išlaidas.

Tiesa, maršrutų planavimo sistema yra tik vienas iš visos transporto valdymo sistemos modulių. Todėl siekiant maksimalios naudos ir padidinti savo veiklos efektyvumą bei sumažinti veiklos sąnaudas, vertėtų pagalvoti apie visą transporto sistemą. Tokias šiuolaikines technologijas ne viena transporto bendrovė jau pritaikė savo verslo veikloje.