Nusprendėte patobulinti savo šokio įgūdžius ir ketinate pradėti lankyti šokių pamokas? Puiku! Tačiau jūsų galvoje tikriausiai kyla ne vienas klausimas. Supažindinsime su pagrindine informacija, kurią verta žinoti apie šokių pamokas.

  • Kaip vyksta šokių pamokos?

Šokių pamokos gali būti individualios ir grupinės. Individualiose pamokose mokomas vienas žmogus arba šokėjų pora. Grupinėse pamokose dažniausiai dalyvauja 5 – 20 žmonių grupė. Tinkamesnę pamokų rūšį pasirinkite pagal savo poreikius.

  • Kur vyksta šokių pamokos?

Šokių pamokos vedamos šokių studijose, mokyklose, šokių klubuose. Didžiuosiuose Lietuvos miestuose rasti šias paslaugas teikiančių įstaigų tikrai ne problema. Populiarios šokių pamokos Kaune, Vilniuje, tad šiuose miestuose galima netgi pasirinkti sau tinkamiausią variantą. Na, o miestelių gyventojai į šokių pamokas vyksta į gretimus miestus.

  • Kokių šokių galima išmokti?

Dažniausiai šokių studijos gali pasiūlyti įvairių stilių šokių pamokas. Tai gali būti šiuolaikinių, pop, pramoginių, klasikinių,  lotynų, gatvės šokių pamokos. Taip pat organizuojamos individualios šokių pamokos, norintiems pasiruošti jaunųjų šokiui.

  • Kokio amžiaus žmonėms skirtos šokių pamokos?

Šokių pamokas gali lankyti tiek vaikai, tiek suaugusieji. Šokių mokyklos sudaro atskiras grupes pagal amžių ir pageidaujamą mokytis šokių stilių.

  • Kokios šokių pamokų kainos?

Šokių pamokų kainos priklauso nuo keletos rodiklių, tokių kaip ar tai grupinės, ar individualios pamokos, šokių stiliaus ir pan. Pavyzdžiui, vienos porinių šokių pamokos  kaina suaugusiems yra apie 10 eur. Dažniausiai ekonomiškesnis variantas yra užsisakyti abonementą, t. y. reguliarias šokių pamokas bent vienam mėnesiui po vieną ar dvi pamokas per savaitę.

  • Kaip pasiruošti šokių pamokoms?

Vykstant į šokius pamokas tereikia pagalvoti apie patogią aprangą ir avalynę. Taip pat nepamirškite pasiimti geriamojo vandens ir žinoma, gerą nuotaiką.

Svarbiausia, išdrįskite pradėti! Geriausias įrodymas, kad šokiai dovanoja ne tik tvirtesnį kūną, bet ir teigiamas emocijas –  tai pirmasis apsilankymas. Tad vykite šalin drovumą ar abejones ir pamatysite, kaip šokių pamokos taps vienomis iš gražiausių akimirkų jūsų gyvenime.