motociklasVieniems šiltasis metų sezonas siejasi su kukliai savo galveles į dangų keliančiomis žibuoklėmis, kitiems – triukšmadariais baikeriais, kaip tik pavasarį pradedančiais savo pasirodymų sezoną keliuose! Motociklai pastariesiems, galima drąsiai teigti, yra ne tik transporto priemonė, bet ir gyvenimo būdas. Kuris tuo laiku, kai leidžiamas oficialiai propaguoti, yra labai aktyvus! Tad nieko keisto, jog ne tik automobiliai, bet ir motociklai yra linkę sugesti, tad moto dalys tam tikrai visuomenės grupei yra aktuali tema. Kokios – dėvėtos ar naujos – motociklų dalys sulaukia daugiau susidomėjimo?

Daugelis mano, jog naujos, šviežumu „kvepiančios“ motociklų dalys kokybe gerokai lenkia dėvėtas. Su šituo teiginiu galima sutikti, tačiau būtina pabrėžti, jog, norint ilgaamžiškumo bei garantuotos kokybės, būtina investuoti į originalias, rinkoje žinomų gamintojų motociklų dalis. Pakeitę sugedusią dviračio „žirgo“ dalį nauja, lėksite su vėjeliu, visgi yra nedidelis tokio pasirinkimo trūkumas…naujos, originalios moto dalys kainuoja nemenkai, tad toks variantas, deja, tikrai ne kiekvieno baikerio piniginei.

Kita galima alternatyva – naujos moto dalys, tačiau kur kas pigesnės, iš vadinamosios „made in China“. serijos Deja, pastarųjų pasirinkimas nesuteikia labai daug vilčių, jog suremontuota transporto priemonė tobulu savo veikimu džiungins ir toliau. Tokių neaiškių gamintojų dalys geros vien dėl to, jog yra…naujos. Tačiau klausimas, ar motociklo savininkas iš to pajus kažkokią realią naudą.

Kitas variantas – dėvėtos moto dalys – yra gerokai dažnesnis pasirinkimas nei trumpai aptartos naujos. Savaime suprantama, jog dėvėtos motociklo detalės, lyginant šias su analogiškomis naujomis, kainuoja mažiau. Aišku, galimas ir toks variantas, jog ta pati nauja, Kinijoje pagaminta moto dalis bus pigesnė už dėvėtą, tačiau žinomo gamintojo dalį. Tokia situacija sąmoningiems vairuotojams neturėtų kelti nuostabos: šiems aktualu kokybė, o ne…prekės etiketė.

Dar vienas dėvėtų moto dalių privalumas – greitis.  Priešingai nei naujos, kurių paieška bei užsakymas gali užtrukti (o motociklų sezonas, deja, lekia taip pat greitai kaip šios transporto priemonės), dėvėtos įprastai gana greitai atsiduria savo, tai yra sugedusios detalės, vietoje. Motociklo savininkui įprastai pačiam jų ieškoti nereikia, kadangi tuo pasirūpina patys meistrai.

Sprendimas, rinktis naujas ar dėvėtas motociklo dalis, priklauso nuo kiekvieno vairuotojo. Tačiau tendencija šiuo metu yra tokia, jog rinkoje populiaresnės dėvėtos, tačiau kokybiškos, žinomų gamintojų detalės.