lėktuvas

Jau kurį laiką dairotės pigios kelionės (https://bc.lt/pigios-keliones/), tačiau nuolatos susiduriate su sunkumais, todėl ėmėte manyti, kad keliauti šiandien yra pakankamai brangu? Laimei, pigios kelionės šiomis dienomis iš tikrųjų egzistuoja ir tai nėra reklaminis triukas. Vis daugiau keliautojų šiandien leidžiasi net ir į labai tolimas keliones kišenėje turėdami vos kelis šimtus eurų – jau nekalbant apie tuos užkietėjusius keliautojus, kurie keliauja išleisdami ne daugiau kaip keliasdešimt eurų.

Taigi, keliauti galima tiek labai brangiai, tiek ir visiškai minimaliomis išlaidomis. Viskas priklauso nuo to, kokie yra jūsų kelionės tikslai ir kokie yra jūsų turimi lūkesčiai. Todėl jei jūs norite pigesnės kelionės, pateiksime bent keletą patarimų, kurie turėtų palengvinti tokios kelionės paieškas.

Pigių skrydžių ieškokite internetu

Norite nuvykti į tolimą šalį, tačiau baiminatės, kad skrydžiai sudarys didžiausią jūsų būsimos kelionės biudžeto dalį? Tokiu atveju lėktuvų bilietų paiešką atlikite internetu. Pigių skrydžių paieškos portalai yra geriausi kiekvieno šiuolaikinio keliautojo draugai. Jei norite keliauti pigiau, pirmasis žingsnis yra pigių skrydžių paieška. Ir atminkite – kuo anksčiau imsitės lėktuvų bilietų paieškų, tuo pigesnius bilietus galite tikėtis atrasti!

Nesirinkite brangių viešbučių

Tai atrodo labai elementarus patarimas, tačiau daugybė keliautojų, kurie nori keliauti pigiau, vis tiek pasirenka labai brangius viešbučius. Dažniausiai taip nutinka todėl, kad žmonės nori labai prabangių ir visapusiškai atpalaiduojančių atostogų. Tačiau įprastai didžiulė prabanga ir maža kaina nesiderina tarpusavyje, todėl turite nuspręsti, ką pasirinksite – didelę kainą ir didelę prabangą ar vis dėlto susitelksite į žemesnę kainą ir mažesnę prabangą. Tuo tarpu, jei jūs planuojate leistis į pažintinę kelionę, greičiausiai viešbutyje praleisite labai nedaug savo kelionės laiko, todėl net jei rezervuotumėte kambarį prabangiame viešbutyje, vargu ar pasinaudotumėte visais viešbučio teikiamais privalumais.

keliaukNesirinkite turistų pamėgtose vietose esančių restoranų

Restoranai ir kavinės, kurios yra įsikūrusiose pagrindinėse turistų traukos vietose, įprastai siūlo pakankamai prastos kokybės maistą ir išskirtinai aukštas kainas. Todėl jei jūs nenorite permokėti už maistą, kuris yra prastos kokybės, pasistenkite pasirinkti tolėliau nuo tokių vietų įsikūrusius restoranus ar kavines. Jei jūs paėjėsite bent vieną ar kelis kvartalus į priešingą pusę nei traukia turistai, neturėtumėte susidurti su sunkumais atrandant vietą, kuri siūlo išskirtinės kokybės maistą ir labai palankias kainas. Dažniausiai tokios vietos yra skirtos vietiniams gyventojams. Galiausiai atminkite dar vieną svarbų patarimą – jei restorane meniu yra pateikiamas daugybe skirtingų užsienio kalbų, tai yra puikus ženklas, kad tokiame restorane maistas yra gaminamas turistams, o ne vietiniams, todėl galite tikėtis prastesnės kokybės patiekalų ir didesnių kainų.

Suvaldykite savo norą pirkti suvenyrus

Suprantama, kad kiekvienas norime savo namiškiams ir draugams iš aplankytos užsienio šalies atvežti vieną ar kitą suvenyrą, tačiau jei jūs kelionės metu tegalvosite apie tai, kaip galėtumėte nustebinti savo artimuosius, vargiai pasimėgausite savo atostogomis. Ką jau kalbėti apie tai, kad nuolatinis suvenyrų pirkimas iš jūsų pareikalaus didžiulių išlaidų ir reikšmingai paveiks jūsų kelionės biudžetą. Todėl jei norite pirkti suvenyrus, būkite tikri, kad tai darote saikingai.

Nesinaudokite taksi paslaugomis

Nors jums gali atrodyti, kad keletą ar keliolika kilometrų nukakti taksi pagalba gali būti veiksmingas sprendimas, vis dėlto tai labai neigiamai atsilieps jūsų kišenei. Taksi paslaugos kainuoja milžiniškus pinigus, todėl renkantis transportą, pirmenybę skirkite viešajam transportui, keliavimui pėsčiomis arba automobilių nuomos paslaugoms.