dantu sepeteliai

Odontologija žodyne apibrėžiama kaip mokslas apie dantis ir jų ligas. O odontologas yra šios srities specialistas, kuriam nesvetima nei burnos higiena, nei daug kitų procedūrų.

Kasdienybė

Dantų pasta, šepetėlis – įprasti kasdieniai daiktai. Jie svarbūs norint džiaugtis gražia šypsena, sveikais ir baltais dantimis. Tačiau to nepakanka.

Neužtenka vienos kitos minutės per dieną, kad dantys išliktų kuo puikiausi. Žinoma, kasdienis ritualas nepaprastai svarbus, bet yra ir kitas aspektas. Tai profesionali burnos higiena.

Galima teigti, kad profesionali higiena – tai apsauga nuo bakterijų. Specialistas tuoj pat papildytų: ne tik „galima teigti“, bet ir iš tiesų tai apsauga nuo bakterijų. Vadinasi, mažinama ir karieso tikimybė. Ką iš kalbėti apie estetiką – dantys be apnašų atrodo kur kas tvarkingiau. Maloniau šypsotis.

O ar kada pagalvojote, kad šypsena – tai individualybė?..

Pasitikėjimas profesionalais

Kiekvienas atvejis individualus. Šią frazę odontologai kartoja ne taip ir retai. Todėl pacientui, apsilankiusiam gydytojo kabinete, nepuolama daryti, ko nereikia. Galbūt žmogus lankėsi visai neseniai. O gal prieš kelerius metus. Galbūt dantys jautrūs. O gal susidarė pūlinys. Yra šimtai klausimų ir tiek pat atsakymų į juos. Ir būtent čia atsiskleidžia kompetencija.

Nepriklausomai nuo to, kokia procedūra yra reikalinga, savo srities profesionalai deda visas pastangas, kad pacientui būtų kuo geriau. Pavyzdžiui, higienos metu dėmesys skiriamas kiekvienam dančiui, dirbama švelniai. Raunant dantį irgi dirbama švelniai, nors pats pavadinimas „rovimas“ gal ir neskamba labai smagiai.

Sutikite, odontologinių paslaugų reikšmė milžiniška. Ir nei kiek ne mažiau reikšmingas dalykas – kompetentingumas. O tai yra visas diskursas, susijęs su aibe dalykų. Įdomu paminėti, kad kompetencija prasideda ne nuo odontologinės įrangos ar pan. Ji prasideda nuo bendravimo, nuo gebėjimo derinti vizitus ir t. t. Apsilankyti pas mandagų, geranorišką gydytoją – visai kas kita, nei eiti pas tą, kuris nuolat pyksta, elgiasi nepagarbiai.

Kur sužinoti rūpimą informaciją?

Kad dantys būtų sveiki ir gražūs, pagalbos ranką tiesia specialistai. Jie pasiruošę padėti. Ir ne bet kaip, o labai atsakingai, kokybiškai. Pasiruošę ir pakonsultuoti.

Apie burnos higieną plačiau žr. https://odonteja.lt/burnos-higiena/ (o prireikus galima užsiregistruoti internetu ar telefonu ir apsilankyti pas gydytoją).