Profesionalūs interjero dizaineriai ir dekoro specialistai puikiai žino, kaip savo klientų namus paversti nepakartojamais, tačiau tuomet, kai tokių užduočių imamės savo pačių rankomis, neretai susiduriame su dideliais sunkumais. Todėl GeliuPasaulis.lt nieko nelaukdamas pateikia keletą profesionalių patarimų, kurie padės jums suformuoti tobulą savo būsto interjerą.

Pradėkite nuo lauko durų

Jei norite, kad jūsų namai akimirksniu padarytų puikų pirmąjį įspūdį, turėtumėte pradėti nuo savo namų lauko durų – ir tikrai nėra svarbu, ar jūs gyvenate nuosavame name, ar bute. Nesibaiminkite pasirinkti labai ryškias spalvas. Daugelyje kultūrų tikima, kad raudona spalva neša laimę. Anuomet raudonos durys reikšdavo – „sveiki atvykę“. Tuo tarpu bažnyčios raudonos durys simbolizuoja saugų prieglobstį. Taip pat nereikėtų pamiršti ir oranžinės bei geltonos spalvų, kurios asocijuojasi su džiaugsmu ir šiluma.

Sienoms pasirinkite – lengvas arba neutralias spalvas

Jei norite neprašauti pro šalį, sienoms galite pasirinkti lengvesnes ir neutralesnes spalvas. Ypač tai svarbu pirmajam aukštui, jei jūs gyvenate ne vieno aukšto nuosavame name. Pastaruoju atveju jūs turėtumėte pasistengti sumažinti kontrastą tarp skirtingų savo būsto erdvių. Be to, neutralios spalvos sienos suteikia puikią galimybę ir gerokai didesnę pasirinkimo laisvę dekoruojant savo kambarius. Tuomet originalios dekoracijos namams gali būti pritaikytos gerokai paprasčiau. Taip pat nepamirškite, kad jei jūsų būste viena šalia kitos yra dvi nedidelio ploto erdvės, nudažius jų sienas neutralia spalva, suteiksite kambariams daugiau erdvės.

Bent po vieną veidrodį kiekviename kambaryje

Tiesą sakant, šiandien veidrodžiai yra pakankamai pamirštas aksesuaras, tačiau iš tikrųjų veidrodžiai gali tapti tobulomis būsto vidaus interjero detalėmis, turinčiomis labai didelę įtaką bendrai būste vyraujančiai atmosferai. Tinkamai pasirinkti veidrodžiai gali jūsų namams suteikti daugiau vizualinės erdvės ir paversti juos šviesesniais – tai ypač svarbu, jei jūsų būste esančios erdvės yra mažesnio ploto. Tačiau vėlgi, jei veidrodis bus pakabintas netinkamoje vietoje, tai gali sujaukti visą jūsų kambario interjerą. Tai reiškia, kad veidrodžius turėtumėte kabinti ant tų sienų, kurios nėra priešais langus. Tuo tarpu, jei veidrodis bus pakabintas priešais langą, pro jį sklindanti šviesa gali atsimušti ir „iškeliauti“ atgal.

Paveikslus kabinkite tinkamose vietose

Jei mėgstate savo namų sienas papuošti įvairiais paveikslais, nepamirškite, kad jų pakabinimo vieta taip pat vaidina labai svarbų vaidmenį. Nėra nieko blogiau, kaip pakabinti labai nedidelį paveikslą pernelyg aukštai. Paveikslo vidurys visuomet turėtų būti žmogaus akių lygyje. Jei vienas žmogus yra žemas, o kitas aukštas, tuomet turėtų būti orientuojamasi į vidutinį jų aukštį, pasirenkant viduriuką. Be to, nereikia pamiršti ir proporcijų. Didėlėms sienoms reikėtų naudoti vieną didžiulį paveikslą arba daugiau mažesnių paveikslų. Tuo tarpu, jei siena yra mažesnė, nekabinkite paveikslų dideliais atstumais.

Pasirūpinkite tinkamu apšvietimu

Kiekviena jūsų būsto erdvė turėtų būti tinkamai apšviesta ir turėti pakankamai skirtingų šviesos šaltinių. Net jei vienoje ar kitoje jūsų būsto erdvėje yra dideli langai, pro kuriuos patenka daug šviesos, jūs neturėtumėte pamiršti, kad vakare tuo nebegalėsite pasikliauti. O tai reiškia, kad jums reikės išspręsti kokybiško apšvietimo klausimą. Efektyviausia, jei kiekviename kambaryje būtų pakabinama po vieną šviestuvą, taip pat būtų pasirinktas apšvietimas, kuris yra įmontuotas ant sienų, ir toršeras, kurio vietą galėtumėte koreguoti atsižvelgiant į savo poreikius. Žinoma, pasirinkite ir tinkamo galingumo lemputes, kurios suteiktų jūsų būsto erdvėms pakankamą apšvietimą.