SangailėRugpjūčio pradžioje buvo išplatintas spaudos pranešimas apie naujo lietuviško filmo „Sangailė“ kūrimą. Fralita Films ir Les Films D‘Antoine”prodiusuojama paaugliška drama pradėta filmuoti šio mėnesio 1 dieną.

Filmo kūrėjai darbo startą nusprendė pažymėti gan neįprastai: kiekvienam išlanksčius po popierinį lėktuvėlį, komanda kartu suskaičiavo iki 17-kos ir paleido juos į orą. „Nemėgstu dužimo, – komentuoja filmo režisierė Alantė Kavaitė. – Jis man asocijuojasi su destrukcija, neigiama energija. O štai lėktuvėlių skrydis – su aukštais siekiais ir svajonėmis.

Filmas Sangailė glaudžiai susijęs su skraidymu – jo pagrindinė herojė, kurią vaidins Julija Steponaitytė, svajoja tapti pilote. Merginai svajonę įgyvendinti padės nauja geriausia draugė Austė (Aistė Diržiūtė) ir ne kas kitas, kaip daugkartinis akrobatinio skraidymo čempionas Jurgis Kairys.

Džiaugiuosi, kad po intensyvaus, tris mėnesius trukusio pasiruošimo filmavimo darbai šiandien sėkmingai startavo, – dalinasi filmo prodiuserė Živilė Gallego. – Labai tikiuosi, kad penkios filmavimo savaitės praeis sklandžiai nepaisant to, kad kai kurios scenos – ypač ekstremalios.

„Sangailės“ gamybos darbų pabaiga numatoma Rugsėjo 10-tą dieną. Filme taip pat vaidins Nelė Savičenko, Martynas Budraitis, Jūratė Sodytė ir nemažai jaunosios Lietuvos aktorių kartos atstovų. Filmo gamybą dalinai parėmė Lietuvos kino centras.