Jau šį penktadienį, rugsėjo 30 d., kuomet visą vilnių apims „Green night“ aura, „Fluxus ministerija“ drauge su roko grupės „30 Seconds to Mars“ gerbėjais „Echelon Lietuva“ kviečia visą naktį nemiegoti ir roko ritmu šėlti be stabdžių. Šėlsmo pradžia – 19 val.

Iki pat paryčių (4 val.) vyksiančiame renginyje, skirtame pristatyti lapkričio 3 d. Vilniaus „Siemens“ arenoje koncertuosiančią roko grupę „30 Seconds to Mars“, susirinkusiems gyvai gros ne tik roko mylėtojams žinomos Lietuvos grupės „Days of Eclipse“, Jakaterina ir Julius, „RoadKiLL“, „Multiks“, „Rock music“, bet ir svečiai iš Bulgarijos drauge su lietuviais susijungę bendram projektui.

Be to, „30 Seconds to Mars“ vaikinų trijulės gerbėjai iš Lietuvos žada visiškai transformuoti „Fluxus ministeriją“. Jie ne tik visiškai pakeis interjerą, bet ir pristatys savo piešinių parodą, kurioje bus galima išvysti galybę puikių „popart“ tipo darbų, grupės narių portretų ir pan. Taip pat vyks „30 Seconds to Mars“ vaizdo klipų peržiūra, kurios metu gerbėjai žada papasakoti daug įdomių detalių ir atskleisti dar negirdėtų faktų apie jų kūrimą, pasidalinti grupės propaguojama filosofija.

„Mes dar savaitės pradžioje kibome į darbą ir pradėjome grupės tematika puošti „Fluxus ministeriją“ artėjančiai šėlionių nakčiai. Todėl net neabejojame, kad tiek tiems, kurie mėgsta „30 Seconds to Mars“ ir jų kūrybą, tiek tiems, kurie dar nėra nieko apie juos girdėję, čia praleistas laikas bus labai įdomus ir vertingas. Mes susirinkusiuosius ne tik supažindinsime su šia roko grupe, jų Lietuvos fanų klubo darbu, bet ir drauge pasiausime grojant galingam roko užtaisui“, – atskleidžia „30 Seconds to Mars“ gerbėjų kulto „Echelon Lietuva“ prezidentė Lina Ožeraitytė.
Renginyje dalyvausiantys „Echelon Lietuva“ nariai žada ne tik išmokyti šėlti, bet ir nustebinti savo išvaizda. „Mes būsime pasipuošę grupės atributika ir tikrai išsiskirsime iš čia susirinkusios, tikime, didžiulės minios“, – sako L. Ožeraitytė.

Ką veikti ir į ką pažiūrėti bus ne tik „Fluxus ministerijos“ viduje, bet ir lauke. Graffiti meno virtuozas „30 Seconds to Mars“ tematika ant drobės pieš didžiulį 3×10 metrų paveikslą. Jis bus pakabintas lauke, šalia „Fluxus ministerijos“.
Be to, visas renginys bus filmuojamas, o galiausiai visa medžiaga virs mini dokumentiniu filmu. Renginio metu taip pat bus galima laimėti 2 bilietus į jau lapkričio 3 d. Vilniaus „Siemens“ arenoje vyksiantį energingųjų rokerių „30 Seconds to Mars“ koncertą.

Grupių, rugsėjo 30 d., penktadienį, grosiančių „Fluxus ministerijoje“, pasirodymų tvarkaraštis:

19 val. – Jakaterina ir Julius
21 val. – „Jazz“ (bendras lietuvių ir bulgarų muzikinis projektas)
23 val. – „RoadKiLL“
00 val. – „Days of Eclipse“
01 val. – „Multiks“
02 val. – Skambės roko muzika