Legendiniam Didžiosios Britanijos atlikėjui serui Eltonui Johnui priklausanti prodiusavimo kompanija „Rocket Pictures“ paskelbė, jog jau pradėjo kurti filmą apie lapkričio 4 d. Vilniaus „Siemens“ arenoje koncertuosiančio atlikėjo karjerą, kuriame žada atskleisti tai, kaip jis tapo tuo, kuo yra šiandien.

Skelbiama, jog filmo scenarijaus autoriumi bus dramaturgas Lee Hallas, pasaulyje išgarsėjęs scenarijumi 2000-aisiais metais pasirodžiusiam filmui „Bilis Eliotas“, kuris vėliau virto „West End“ miuziklu, o galiausiai buvo perkeltas į „Brodvėjų“. Beje, muziką pastarajam kūrė pats Eltonas Johnas, o L. Hallas buvo dainų tekstų autorius. 2009-ais metais šis judviejų kūrinys pelnė „Tony“ apdovanojimą kaip geriausias miuziklas.

„Filmas, kuris vadinsis „Rocketman“ bus visiškai kitoks biografinis filmas nei esame įpratę“, – teigė prodiuseris Steve‘as Hamiltonas Shaw. – „Jis bus toks pat unikalus, kaip ir Eltono gyvenimas, papasakotas visiškai kitokia maniera tam, kad jo žiūrovai pamatytų skirtingas artisto gyvenimo detales, kurių vienos geros, kitos blogos, tačiau visos padeda apibūdinti Eltoną kaip muzikantą, artistą ir tiesiog asmenybę“.

Nors filmo kūrimas dar yra ankstyvojoje stadijoje, tačiau neabejojama, kad jame skambės ne vienas hitu tapęs Eltono Johno kūrinys, o jame pasakojama istorija atskleis Eltono gyvenimo istoriją nuo pat vaikystės (5-erių metų muzikos genijaus) iki sunkiai įsivaizduojamos sėkmės muzikos industrijoje bei kitose srityse.

Kaip BBC2 kanalui kiek anksčiau teigė Eltonas Johnas, tai bus „Mulen Ružo“ tipo filmas. „Akivaizdu, kad tai nebus įprastas filmas, nes ir mano gyvenimas buvo labai neįtikėtinas ir nestandartinis, net keistas – nuo futbolo klubo įsigijimo iki tik Dievas žino ko“, – kalbėjo atlikėjas.

Per savo keturių dešimčių metų karjerą Eltonas jau pardavė daugiau nei 250 mln. įrašų ir tapo vienu sėkmingiausiu visų laikų artistu. Vien jo singlo „Candle in the Wind 1997“ pasaulyje parduota per 33 mln. kopijų ir jis laikomas perkamiausiu visų laikų singlu. Eltonas savo grojaraštyje turi per 50 kūrinių, kurie kažkada pateko tarp 40-ies geriausių kūrinių. 10 jo išleistų albumų JAV buvo atsidūrę topų viršūnėje, Eltonas laimėjo 6 „Grammy“ statulėles, triumfavo Oskarų ceremonijoje, pelnė Auksinio gaublio bei „Tony“ apdovanojimus.