kokybiškas estetinis plombavimasKokybiškas estetinis plombavimas – neestetiškų dantų pavertimas estetiškais. Prireikus šios procedūros imama domėtis, paskaitoma apie pliusus ir minusus. Ieškoma odontologijos klinikos, į kurią būtų galima kreiptis ir suderinti vizito laiką.

Kokia estetinio plombavimo reikšmė? Ji bent triguba. Dantys negražūs? Nelygūs? Nelikę natūralaus baltumo? Visas šias bėdas išsprendžia estetinis plombavimas. Tiksliau, odontologai, įvertinę, kokia yra padėtis, apgalvoja, ko reikėtų imtis. Sutariama su pacientu ir dantų defektai ištaisomi.

Tarsi mokslinė fantastika

Minėti dalykai (dantų dailumo atstatymas) skamba kaip iš fantastikos srities? XXI amžius, atsakytų odontologai. XXI, ne XIX… Dantų taisymas – ne plaktuko ar kitokio primityvaus įrankio išbandymas, o išskirtinai ištobulintos procedūros, skirtos pagerinti dantų funkcionalumui ir estetikai.

Kokybiškas estetinis plombavimas suteikia teigiamų emocijų, nes ištaisius dantų defektus suteikiama džiaugsmo, pasitikėjimo.

Kai kurios procedūros – lyg iš ateities. Trūkumai sutvarkomi itin efektyviai. Ir tai tikrai pozityvu. Odontologijos pažanga neabejojama – veiksmingumu įsitikino tiek specialistai, tiek pacientai (ir tada, kai prireikia užtaisyti skylutę, ir protezuoti dantis, ir įvairiais kitais atvejais).

Svarbu, kad gydytojas ir pacientas aptartų reikiamus dalykus

Savaime suprantama, norint gero rezultato nepakanka pamosikuoti ranka. Pavyzdžiui, kokybiškas estetinis plombavimas – ne tik pritarimas, kad tokios procedūros reikėtų; ir ne tik pora minučių odontologo kabinete. Pirmiausia svarbu apžvelgti esamą situaciją, tada spręsti, koks metodas tinkamiausias. Jei nusprendžiama, kad pravers būtent estetinis plombavimas, šios gydymo procedūros ir imamasi.

Būna atvejų, kai žmonės (ypač panaršę interneto platybėse) prisigalvoja visokiausių dalykų, netgi kone nusistato diagnozę. Gydytojas tarp kitų uždavinių dar prisiima tam tikrą aiškintojo vaidmenį. Jei pacientas mano, kad problema yra „būtent tokia ir ne kitokia“, tai dar nereiškia, jog taip ir yra.

Profilaktinių vizitų reikšmė

Nepriklausomai nuo to, ar kada kreipėtės į gydytoją dėl estetinio plombavimo, yra vienas dalykas, kuris turi įtakos dantų būklei. Tai profilaktiniai apsilankymai odontologijos klinikoje. Juos galima palyginti su mokslu. Jei metus laiko nesistengiama ruošti namų darbų, nededama nei kiek pastangų, vėliau atsiranda spragų, tenka kaip nors pasivyti. Tas pats galioja ir odontologijos srityje. Jei dešimt metų neprisiruošiama užsiregistruoti pas odontologą, tikriausiai reikės išspręsti daugiau bėdų. Paprastas skaičiavimas: jeigu trejus metus atsiranda po skylutę, po dešimtmečio jau bus trys ar net keturios skylutės.

Aišku, odontologija ypač pažangi, dantų skylutės užtaisomos nesudėtingai. Tačiau pasitaiko ir rimtesnių nesklandumų. O kuo rečiau užsukama į odontologijos kliniką, tuo rimtesnes bėdas tenka spręsti. Profilaktiniai vizitai – galimybė užkirsti kelią ligoms.

Itin plati gydymo sfera

Dar vertėtų paminėti, kad kokybiškas estetinis plombavimas – viena dalis iš ištiso odontologijos pluošto. Yra labai daug procedūrų, pritaikomų skirtingais atvejais, išsprendžiančių dantų bėdas. Tad gydymo sritis plati, specialistai ne iš kelmo spirti.