anglų kalbos kursai kainaMokytis kalbos sudėtinga. Nuobodu. Užima daug laiko. Tokių ir panašių minčių kirba užsinorėjus išmokti. Norą prabilti užsienio kalba bando sutramdyti ponas Sudėtingumas, misteris Nuobodulys ir gerb. Laiko Trūkumas. Kad ir kaip ironiškai tai skambėtų, tie visi ponai, misteriai ir gerbiamieji puikiai iliustruoja, kaip sunku pradėti, kaip neprisiverčiama atsiversti vadovėlio, kaip delsiama.

Neišmoksime anglų kalbos, jei nepradėsime mokytis, ar ne? Geležinė logika, kuri kartu ir neginčijama, ir elementari. Tiesa, kartais anglų kalbos kursai kaina gali atbaidyti – per brangūs, ne pagal kišenę. Tačiau atskleisime vieną paslaptį. Anglų kalbos kursų kainos gal ir ne visada patrauklios, bet tai yra investicija. Pradėkime nuo to, kad gebėjimas laisvai susišnekėti užsienio kalba suteikia užtikrintumo. Ar tai būtų darbas, ar kelionės, kalbos mokėjimas visuomet labai praverčia.

Gera žinia – kai kurie anglų kalbos kursai kaina yra patrauklūs (ypač supratus, kokia tai didelė nauda). Pinigus sumokate ne už orą. Juos tikslingai investuojate. Atsiperkamumas – tai gausybė atsiveriančių galimybių.

Beje, geri anglų kalbos kursai patrauklūs ne tik dėl kainos. Yra ir kitas aspektas. Koks? Tiesą sakant, aptarsime ne vieną, o tris dalykus.

  1. Veiksmingi mokymosi būdai. Nori organizuoti kursus? Nori, kad juose apsilankytų ne vienas ir ne du interesantai? Sunku pasiekti tikslą, jei laikomasi tik pačių konservatyviausių nuostatų. Kitaip tariant, geri kursai yra tokie, kuriuose dėstoma ne tam, kad būtų „prastumiamos“ kelios valandos, o tam, kad žmonės šį bei tą įsisavintų.
  2. Laikas išnaudojamas… naudingai. Iš pažiūros žodžiai „naudoti“ ir „naudingai“ yra kone tapatūs. Visgi ką nors naudoti galima ir NEnaudingai. Tačiau lankantis geruose anglų kalbos kursuose laikas praleidžiamas tikrai turiningai.
  3. Motyvacija. Ką nors pasiekus džiaugiamasi. Pozityvumas aplanko ir tada, kai vietoj laiko švaistymo nusprendžiama pasimokyti. O jeigu anglų kalbos kursai kaina, kokybe ir dar keletu kriterijų yra verti dėmesio, tai motyvacijos turima DAUG.

Jei reikėtų apibendrinti, pasakytume, kad užsienio kalbos kursai – investicija. Ir ne bet kokia. Jau minėjome, kad ji tikslinga. Nauda keleriopa, ypač šiuolaikiniame pasaulyje, kur globalizacija nepaliaujamai koreguoja komunikavimo įpročius.