zaislai katemsŽaislų, skirtų katėms, rasime daug ir įvairių, tačiau iš gausybės pasirinkimų ne visada yra paprasta nuspręsti, kokie sprendimai gali būti pačiais geriausiais. Atvykus į gyvūnų prekių parduotuvę neretai pasiduodama akimirkos pagundoms, ir nuperkami tokie žaislai katėms, kurie augintinei paprasčiausiai nepatinka, ar, dar blogiau, paprasčiausiai kelia siaubą. Taigi, kaip nesuklysti, ir į ką svarbiausia atkreipti dėmesį renkant tinkamiausius žaislus katei?

Žaislus rinkitės pagal katės aktyvumą

Vienos katės yra labai aktyvios, ir leidžiasi į medžioklę, kai tik pamato ką nors judant, o kitos katės yra kiek santūresnės, ir jas reikia tinkamai sudominti. Dauguma kačių mėgsta žaislus, kurie yra su įvairiomis plunksnomis, barškučiais, ir t.t. Žaislai katėms ant lazdelės gali būti tikrai puikiu pasirinkimu – jie taip pat neretai būna ir su katžole, kuri skatina augintinio aktyvumą. Šiandien taip pat yra siūlomi interaktyvūs žaislai katėms, kurie patinka daugeliui kačių – tai gali būti ir vabzdžiai-robotai, ir kitokie žaislai, tinkantys aktyviems augintiniams.

Žaislų galite pagaminti ir patys

Ne visada reikia išleisti daug pinigų, kad augintinį padarytumėte laimingą. Gana dažnais atvejais pasiteisina savadarbiai žaislai katėms, kurie skatina katę medžioti. Tai gali būti ant virvelės prikabinti čežantys popieriukai, kamšteliai, ir t.t. Tereikia įsitikinti, kad žaislai yra pakankamai tvirti, ir katė negalės praryti smulkių detalių. Deja, dauguma kačių neatsispiria pagundai suvalgyti kokį siūlą ar plastikinio maišelio dalį, taigi, pasirūpinkite, kad taip nenutiktų.

Katė draskosi…

Žaisdama katė nagais gali jus sužeisti, todėl nuo vaikystės nepratinkite katės žaisti su jūsų pirštais. Taip, maži kačiukai mieli, ir norisi juos visaip pakibinti, bet pasirūpinkite, kad ateityje nekiltų problemų. Katė turi žaisti su žaislais, bet ne su jūsų kūno dalimis. Namuose gyvenančių kačių nagus rekomenduojama periodiškai pakirpti – tokiu atveju galėsite išvengti skaudžių įdrėskimų.

Lankydamiesi gyvūnų prekių parduotuvėje visada galite pasiteirauti, kokie žaislai katėms pasiteisina labiausiai, ir koks pasirinkimas galėtų būti pačiu geriausiu. Kartu tikrai galėsite atrasti geriausią sprendimą, ir namo parnešti žaislai katėms jūsų augintinei tikrai patiks.