imunitetasIlgą laiką manėme, kad alergija tai ne tik diskomfortas, bet ir rimta žala imunitetui. Teigta, kad nepastebėta ir negydoma alergija gali baigtis net gi mirtimi. Tačiau prieš trejetą metų mokslininkai atliko išsamius tyrimus šia tema ir paskelbė šokiruojančius rezultatus – alergija stiprina imunitetą ir tam tikrais atvejais net gali apsaugoti nuo vėžio.

Neigiamos reakcijos nauda

Tokia išvada pagrįsta organizmo pripratimu prie neigiamos reakcijos. Mat dėl jos ir stiprėja imunitetas. Tokiu būdu organizmas pripranta saugoti save nuo mirtimi galinčių pasibaigti ligų. Visa tai buvo bandoma patvirtinti su onkologinėmis ligomis sergančiais ligoniais. Buvo pastebėta, kad dažniau pasveikdavo ir rečiau nustatyti vėžiniai susirgimai buvo būtent alergiją turintiems žmonėms. Kaip pavyzdžiui, šienlige sergantiems žmonėms tikimybė susirgti kasos vėžiu mažesne net iki 58 proc.

Grūdinimas

Greičiausiai sakysite, kad imunitetas stiprinimas gali būti ir kitais būdais, tarkim, lediniu vandeniu. Taigi, imunitetas savoka reiškia laisvumą arba atsparumą ligoms (šią savoką pasiskolino ir jėgos struktūros, kaip pavyzdžiui imunitetas policija reiškia – teisinę neliečiamybę). Tiesa imunitetas gali būti įgimtas arba įgytas. Verta prisiminti imunitetas istorija, o tiksliau vakcinų istoriją ir kaip ji pakeitė viską kas buvo žinoma tema imunitetas biologija. Organizmui gavus tam tikrą kiekį užkrato jis pats pradeda gaminti antikūnus. Taip lastelinis imunitetas apsaugo ir sunaikina infekuotas ląsteles. Žmogus susidoroja su aplinkoje siaučiančiais virusais.

Pagalba

Nors nei vienas gydytojas nepasakys ruošdamas imunitetas skaidres, kad galima specialiai mažam vaikui didinti alergijos riziką, per greitai ir per daug jį maitinant tam tikros rūšies produktais, tarkim, citrusiniais vaisiais, vis dėlto, jau seniai pripažinta, kad alergija nėra liga. Todėl laikantis tam tikrų rekomendacijų ir taisyklių, siekiančių apsaugoti, kad imunitetas neturėtų nuolat kovoti su alergenais, galima gyventi visavertį gyvenimą.

Imunitetas gali būti stiprinamas aktyviai gyvenant, maitinantis pagal subalansuotos mitybos principus, vartojant žuvų taukus ar kitus vitaminus. Dėl tinkamos mitybos, maisto papildų ir didelio kiekio per dieną išgeriamų skysčių imunitetas ppt stiprės, o Jūs jausitės puikiai net ir siaučiant žiemos darganoms ar turint įgimtą polinkį tam tikroms ligoms.