pakabukas

Nors šiandien galima įsigyti pačių įvairiausių juvelyrinių gaminių, kaklo papuošalai vis dar patys populiariausi. O iš jų drąsiai galima kelti ant pjedestalo auksines grandinėles ir auksinius pakabukus. Pats taurusis metalas, leidžia šiuos gaminius laikyti nemirštančia klasika, o dizaino ir formų pasirinkimas drąsiai žengia koja kojos su kitais, labiau ekstravagantiškai juvelyriniais gaminiais.

Kaip pasirinkti auksinę grandinėlę?

Svarbiausias kriterijus – jūsų norai ir stilius. Mėgstate minimalistinį stilių, rinkitės vidutinio ilgio ploną grandinėlę. Jeigu esate ekstravagancijos mėgėjas – masyvi ilga auksinė grandinėlė kaip tik jums. Kalbant apie grandinėlės ilgį, dera žinoti, jog paprastai egzistuoja juvelyrikos gaminiuose tokie standartai:

  • 35 cm –  ji tvirtai apsivynioja aplink daugumos moterų kaklą;
  • 40 cm – segama prie kaklo pagrindo.
  • 45 cm – nešiojama ties raktikauliu;
  • 50 cm – krenta tiesiai po raktikauliu;
  • 55 cm – krenta virš krūtinės.

Apie grandinėlės raštą ir stilių tikrai nekalbėsime. Tą puikiai išstudijuosite bet kurioje tiek fizinėje, tiek internetinėje juvelyrikos parduotuvėje ir be vargo išsirinksite sau tinkamiausią. Štai apie tai, kaip grandinėlę reikėtų derinti prie veido, pakalbėsime. Ovalaus formos veidui tiks bet kokia auksinė grandinėlė. Apvaliam veidui geriau rinktis grandinėlę su pakabuku, pasižyminčiu V formos linijomis ir geometrinėmis formomis. Kvadrato formos veidui idealiai tiks ilgos ir stambios grandinėlės. Širdies formos veidas labiau priims trumpesnes grandinėles.

Kaip derinti auksinį pakabuką su kitais papuošalais?

Nuostata, jog auksiniai pakabukai tinka dėvėti tik su auksinėmis grandinėlėmis jau seniai atgyveno. Šio metalo pakabukus galima derinti labai įvairiai. Sakykim, auksinį pakabuką labiau derinkite ne prie grandinėlės, o prie auskarų. Širdies formos auskarai ir toks pats pakabukas – labai skoninga. Auksinį pakabuką ant vienos grandinėlės galite pakabinti kartu su kitokio metalo pakabuku. Skirtingos spalvos aukso pakabukai ant vienos grandinėlės – taip pat labai įdomus derinys. Nepamirškite pakabuko paderinti su kitais aksesuarais ar drabužiais. Gintarinis pakabukas puikiai derės su auksinės spalvos skrybėle ar kepuraite, o lapo formos auksas papuošalas puikiai papildys žalios spalvos šalikėlį ar galvos apdangalą.

Jeigu auksinių grandinėlių stilius dar šiek tiek kuklesnis, tai pakabukų pasirinkimas šiandien tikrai begėdiškai didelis. Todėl neribokite savo fantazijos ir drąsiai eksperimentuokite.