Dažnai ieškome vertingų odos priežiūros patarimų, kurie padėtų spręsti odos problemas, kaip antai aknė, raukšlės, ankstyvo odos senėjimo požymiai ir kt. Be to, visuomet norime, kad mūsų veido oda kuo ilgiau išliktų lygi, būtų elastinga, stangri ir skaisti. Rinkoje yra daugybė įvairiausių veido odos priežiūrai skirtų produktų, tačiau labai svarbu išsiugdyti teisingos veido odos priežiūros įpročius, atsižvelgiant į savo gyvenimo būdą. Todėl pateiksime jums keletą puikių veido odos priežiūros patarimų, kurie turėtų padėti jums pasiekti norimų rezultatų.

Daug dėmesio skirkite odos drėkinimui

Didžiąją dalį mūsų organizmo sudaro vanduo. Priežastis, kodėl reikia skirti daug dėmesio hidratacijai, yra didžiulė jos nauda mūsų organizmui. Dehidratacija gali sukelti daug įvairių sveikatos problemų ir sutrikimų, tarp kurių taip pat yra ir odos problemos. Todėl vienas iš geriausių odos priežiūros patarimų yra gerti pakankamai vandens.

Vanduo padeda pernešti maistines medžiagas ir deguonį į mūsų ląsteles, kartu palaikydamas kūno temperatūrą. Jis taip pat yra atsakingas už gerą organizmo būklę ir odos elastingumą. Atliktų tyrimų duomenys rodo, kad žmonės, kurie kasdien išgeria beveik 2 litrus vandens, lengviau išvengia ankstyvo senėjimo požymių, raukšlių ir panašių odos problemų.

Atrodome taip, ką valgome

Kuo geriau bus subalansuota mūsų kasdienė mityba, tuo geresnė bus mūsų veido odos būklė. Reikėtų vengti pernelyg riebaus arba nesveiko maisto, nes jame yra daug angliavandenių ir riebalų, kurie gali sukelti nepageidaujamų odos problemų, tokių kaip bėrimai, uždegimai ir kt.

Daugiausia dėmesio rekomenduojama skirti sveikai ir pilnavertei mitybai, kurioje būtų daug vitaminų (tarp kurių yra ir vitaminas C, E ir K) ir mineralų, naudingų ne tik veido, bet ir viso kūno odai. Mitybą reikėtų papildyti ir vaisiais bei daržovėmis, nepamirštant brokolių, pomidorų, avokadų, apelsinų, vynuogių, mangų ir kt. Tiems, kurie mėgsta nesveikai užkandžiauti, tokį maistą vertėtų pakeisti riešutais ir sėklomis.

Būtina šveisti savo odą

Vienas dažniausių veido odos priežiūros patarimų – kartkartėmis šveisti odą. Visi mes įprastai prausiame veidą bent kartą per dieną. Tačiau vien to nepakanka, jei norime išlaikyti sveiką ir skaisčią odą. Norint pasiekti pageidaujamų rezultatų, reikia įdėti papildomų pastangų. Veidą rekomenduojama valyti ne mažiau kaip du kartus per dieną, ypač svarbu tai daryti vakare ir nenueiti miegoti su ant veido per dieną susikaupusiais nešvarumais. Bent kartą per savaitę rekomenduojama nušveisti veido odą. Šio proceso metu išvalomi nešvarumai, susikaupę odos porose. Šveitimo metu atveriamos ir išvalomos odos poros, pašalinant nešvarumus, dėl kurių gali atsirasti spuogų, juodųjų ir baltųjų inkštirų ir kt. Odos šveitimui rekomenduojama pasirinkti ekologiškas priemones, atitinkančias odos tipą. Kaip natūralias šveičiamąsias priemones taip pat galima naudoti kavos tirščius, avižinius dribsnius, cukrų, migdolus ir kt.

Grožio miegas yra geriausia „naminė priemonė“ odos priežiūrai

Miegas yra svarbus ir būtinas mūsų organizmui. Miego metu atkuriamos ląstelės, gerėja viso organizmo ir odos būklė. Kitaip tariant, geras miegas gali pasiūlyti daugiau nei tik tamsių ratilų prevenciją. Kai miegame, mūsų odoje gaminasi kolagenas. Jis saugo odą nuo suglebimo, ją stangrina. Taigi, vienas pagrindiniu patarimų odos priežiūrai – kokybiškas miegas. Per parą būtina išmiegoti bent aštuonias valandas.

Kuo mažiau dėmesio skirsite kokybiškam miegui, tuo daugiau problemų, tokių kaip raukšlės ir senėjimo požymiai, atsiras odoje. Jei sunku užmigti, prieš atsiguldami į lovą galite suvalgyti kivių, migdolų arba graikinių riešutų, išgerti ramunėlių arbatos. Geriausia alternatyva būtų išbandyti vitaminų papildus, kurie padeda nuraminti nervų sistemą ir greičiau užmigti.

Pabaigai

Kiekvieno žmogaus oda yra individuali, todėl labai svarbu žinoti savo odos tipą ir jos būklę, bei pasirinkti tinkamas veido odos priežiūros priemones ir sprendimus. Jei savo kasdienėje veido odos priežiūroje pasinaudosite šiais pirmiau išvardytais praktiniais patarimais, galėsite daug lengviau pasiekti norimą rezultatą ir džiaugtis skaisčia, jaunatviška, lygia ir sveika oda.

Daugiau: Chalure