Šaltuoju metų sezonu kur kas rečiau norisi išeiti iš namų – tuo labiau, kad pakankamai anksti tenka atsisveikinti su saulės šviesa. Visgi, tai tikrai nėra priežastis nuobodžiauti: jei turite vaikų, jie Jums tikrai neleis to padaryti. Visi drauge galite pasistengti, kad ilgi ir tamsūs žiemos vakarai Jūsų namuose būtų kupini šurmulio, linksmybių ir puikios nuotaikos – tai padaryti Jums padės žemiau pateiktos užsiėmimų idėjos.

Žaiskite stalo žaidimus

Tai – kone populiariausias šaltojo sezono užsiėmimas, kuris mėgstamas įvairaus amžiaus žmonių. Atsirinkę žaidimus pagal amžių, galėsite įtraukti visus namiškius – paprastesnius galėsite žaisti ir su jaunesnėmis atžalomis. Joms ypač tiks mokomieji stalo žaidimai. O jeigu vaikai jau ūgtelėję, bus galima išbandyti strateginius ar kitus sudėtingesnius jų tipus, kurie net ir Jus pačius privers gerai pagalvoti. Tokia veikla yra ypač įtraukianti, tad net nepastebėsite, kaip greitai prabėgs emocijų kupini vakarai.

Gaminkite kulinarinius šedevrus

Sausainių, pyragų ar kitų panašių gardėsių kepimas gali būti puikus užsiėmimas visai šeimai. Gaminant dažniausiai reikia atlikti ne vieną užduotį, tad nei vienas namiškis neliks be darbo. Geriausia dalis ta, jog visi paplušėję ir suvieniję jėgas, po to galėsite mėgautis gardžiais rezultatais. Įvairias degustacijas taip pat galite įtraukti į žiemos vakarų veiklų sąrašą, tačiau tikriausiai sutiksite, kad daug smagiau ragauti tai, prie ko teko prisiliesti patiems.

Priimkite konstruktorių iššūkį

Konstruktoriai vaikus leis užimti ne vieną vakarą: pirmiausiai reikės juos sukonstruoti, o tuomet su galutiniais statiniais bus galima leistis į nesibaigiančius žaidimus. Tiesa, kai kurie konstruktoriai, pavyzdžiui, LEGO Technic, ne mažiau įdomūs gali būti ir suaugusiems, tad prie konstravimo galėsite prisijungti ir Jūs. Tinkamiausią liniją turėtumėte išrinkti atsižvelgdami tiek į vaikų amžių, tiek ir į jų pomėgius. „Žvaigždžių karų“ mėgėjams turėtų patikti LEGO Star Wars konstruktoriai, o patiems mažiausiems verta pirkti DUPLO kaladėlių rinkinį. Visus juos apžiūrėti ir įsigyti galėsite Pigu.lt el. parduotuvėje.

Surenkite filmų vakarą

Šaltais žiemos vakarais nebūtina keliauti į kino teatrą – tokias pačias patirtis galite perkelti į savo namus. Jums tereikės išsirinkti vakaro filmą (o galbūt – net ir kelis) ir pasirūpinti gėrimais bei užkandžiais. Jei namuose bus spragintų kukurūzų, tokios patirtys nei kiek nenusileis kino teatrui: tikėtina, tokia veikla norėsis užsiimti net ir po to, kai baigsis šaltasis sezonas.

Užsiimkite rankdarbiais

Tamsūs, ilgi vakarai gali būti skirti įgūdžių lavinimui. Galite mokytis siūti, nerti ar megzti – net ir tuomet, jei patys nesijaučiate stiprūs šiose srityse, visiems drauge galiausiai pavyks pasiekti puikių rezultatų. Priešingu atveju galėsite pasijuokti iš savo klaidų – dėl to vakaras taps tik dar smagesnis. Artėjant šventėms, galite pradėti kurti namų dekoracijas: tokia užduotis bus dar paprastesnė, o namai prisipildys pakilios nuotaikos.

Suorganizuokite šeimos vakarėlį

Namuose galite surengti siautulingą šokių vakarėlį ar parodyti savo įgūdžius dainuodami karaokė – tokios veiklos gerokai praskaidrins tamsius vakarus. Vaikams tai bus smagios, išsidūkti leidžiančios pramogos, o Jūs galėsite trumpam pabėgti nuo kasdienių rūpesčių ir streso – jei savaitė buvo sunki, bus galima ją pamiršti. Jei nesinori pernelyg pykdyti kaimynų, pakvieskite juos prisijungti – galbūt toks vakarėlis taps nauja, bendra Jūsų tradicija.

Nusprendę išbandyti visas šias veiklas, užsiėmimų nepritrūksite visam šaltajam sezonui. Tačiau lygiai taip pat galite sugalvoti ir savų idėjų – jei paklausite vaikų, jie tikrai pateiks ne vieną ne mažiau šaunų pasiūlymą.