Žinau, kad patikrinti motociklo padangų slėgį yra labai paprasta. Viskas, ką jums reikia padaryti, tai išimti patogų padangų matuoklį ir tinkamai jį uždėti ant rato vožtuvo. Na, taip… ir ne. Padangų gamintojai rekomenduoja patikrinti motociklų padangų oro slėgį, kai guma yra šalta, ty esant aplinkos temperatūrai. Jei motociklu važiavote pastarąsias kelias valandas arba pastatėte jį saulėje, kur padangos gali sugerti šilumą, slėgis bus dirbtinai per aukštas.

Taip, mes žinome, kad lenktynininkai dažnai tikrina padangų slėgį iš karto išvažiavę iš trasos, tačiau padangos slėgio padidėjimą jie iš tikrųjų naudoja kaip barometrą, kad įvertintų padangos temperatūrą ir tai, ar jos palieka galimą sukibimą ant dangos.

Gatvės vairuotojai turi skirtingus poreikius. Pirma, oro slėgis padeda padangos karkasui išlaikyti tinkamą profilį, todėl galima nuspėti valdymą įvairiose aplinkose, su kuriomis susiduriama realiame pasaulyje. Antra, tinkamas oro slėgis padeda apsaugoti padangas nuo perkaitimo ir sumažinti gumos mišinių tarnavimo laiką. (Greitai žinai, lenktyninių motociklų padangų slėgis paprastai yra mažesnis nei gatvių padangose.) Trečia, jūsų motociklas įgis geresnę degalų ridą ir ilgesnį padangų tarnavimo laiką tinkamai pripūtus. Galiausiai, tiek per daug, tiek per mažai pripūstos padangos yra labiau linkusios sugesti nei padangos, kuriose naudojamas tinkamas oro slėgis.

Taigi, prieš važiuodami motociklu, tiksliu matuokliu patikrinkite slėgį padangose. Jeigu ne, ieškokite problemos. Gal oras išeina pro ventilį? O gal padangoje pastebėjote kažkokį daiktą (pvz.: vinį, stiklą, atšaką ar kitą skeveldrą). Jeigu oro nuotekis nedidelis, jums gali padėti rankinė pompa arba degalinėje esantis oro kompresorius. Taip jūs galėsite nyvykti kelis kilometrus iki serviso.

Žinoma, labai svarbu, kad padangos ant motociklo būtų tinkamos ir tokios, kokias rekomenduoja motociklo gamintojas. Daugiau informacijos rasite: epadangos24.lt