Jeigu norite mėgautis gražia ir tvarkinga aplinka, reikia skirti laiko jos priežiūrai. Jei gyvenate nuosavame name, arba mėgstate poilsiauti sodyboje, o gal sode, turbūt puikiai žinote, kad vienas pirmųjų pavasario darbų – žolės pjovimas. Tam, kad darbai eitųsi sklandžiai ir neatimtų daug laiko bei jėgų, reikia pasiruošti tinkamus įrankius ir pasirūpinti reikalingomis jų dalimis. Jeigu naudojate trimerį, pats laikas įsitikinti, kad turimas trimerio pjovimo valas yra tinkamas ir pritaikytas Jūsų poreikiams.

 

Kaip išsirinkti valą?

Timerio veikimo principas yra toks, jog svarbiausią darbą atlieka būtent trimerio pjovimo valas. Tai svarbiausia įrankio dalis, todėl jos pasirinkimui ir naudojimui reikia skirti daug dėmesio. Rinktis valą reikėtų pagal tai, koks trimeris naudojamas ir kaip jis turi dirbti.

 

Paprastai sakant, jeigu Jums reikia pjauti nedaug žolės ir dažniausiai ji yra smulki arba silpna, Jums tiks nestoras, paprastas nailoninis trimerio pjovimo valas, kuris lengvai nupjaus nestorus augalus. Dažniausiai tokiam valui pakanka paprasto, negalingo, taigi ir nebrangus trimerio. Tokį trimerį lengva naudoti, jis nėra sunkus, o darbus atlieka greitai.

 

Tačiau jeigu trimerį naudojate storiems augalams pjauti, tuomet Jums bus reikalingas storesnis valas. Jis netgi gali būti kvadratinės ar kitokių formų. Toks valas yra daug patvaresnis, jis ne taip greitai susidėvi ir gali įveikti tvirtesnius augalus. Tačiau kartu svarbu žinoti, kad tokiam valui sukti reikia daugiau jėgos. Todėl labai svarbu įvertinti, ar Jūsų trimeris pritaikytas tokio valo naudojimui.

 

Ar tinka pernai metų valas?

Kartais žmonės, kurie ruošiasi šių metų darbams, išsitraukia pernai naudotus įrankius ir vertina, ką iš jų būtų galima panaudoti šiemet, ką reikės atnaujinti. Kartais pasitaiko atvejų, kai trimerio pjovimo valas lieka nuo pernai metų. Jeigu nežinote, ar valas yra tinkamas naudojimui, galite tiesiog jį išbandyti pirmo pjovimo metu. Tačiau svarbu įvertinti, kaip valas buvo laikomas. Jeigu jis gulėjo lauke, gali būti, kad per žiemą jis susilpnėjo, todėl nepjaus taip, kaip turėtų. Tad pirmiausia apžiūrėkite, ar valas nėra sutrūkęs, ar jis netrupa. Ir jeigu jis atrodo patikimai, greičiausiai, yra tinkamas naudoti ir šiemet. O jeigu valas byra arba yra pakeitęs spalvą, geriau nerizikuokite ir įsigykite naują. Taip būsite tikri, kad darbai eisis sklandžiai ir nereikės trukdytis dėl neplanuotų trukdžių.