Asmeninė fotosesija – gyvenimo būdo fotografija, atskleidžianti jūsų charakterį. Asmeninės fotosesijos gali būti visiškai paprastos, kur nors gražioje gamtos apsuptyje ar miesto senamiestyje. Taip pat asmeninę fotosesiją galima susieti su kliento hobiu, pomėgiu.

Kaip turime atrodyti patys?

Pateiksime keletą patarimų kaip reikėtų fotosesijai pasiruošti patiems:

Drabužiai ir detalės

Fotosesijai rekomenduojama rinktis tokius rūbus, su kuriais jaučiamasi patogiai. Taip pat galima turėti pasiruošus kelis rūbų komplektus, taip bus paįvairintos nuotraukos. Be to nuotraukoms labai svarbūs ir aksesuarai, tokie kaip apyrankės, laikrodžiai, karoliai, skrybėlės ir kt. Renkantis rūbus fotosesijai venkite drabužių su dideliais užrašais, taip pat reikėtų pagalvoti ir apie spalvų suderinamumą.

Makiažas

Makiažas fotosesijoje yra labai svarbus, tad drąsiai galite kreiptis į profesionalą, kuris puikiai užmaskuos visus trūkumus ir išryškins privalumus. Taip pat nevenkite ryškaus makiažo, nes nuotraukose jis atrodys blankesnis.

 

Keletas patarimų kaip išsirinkti tinkamą vietą ir laiką

Štai keletas patarimų kurie padės išsirinkti fotosesijos vietą ir laiką

Fotosesijos vieta

Renkantis vietą fotosesijai svarbu atkreipti dėmesį į aplinką. Jeigu fotosesijai yra pasirenkami namai, reikia žinoti, kad labai svarbu yra geras apšvietimas. Idealiausias variantas būtų šviesus, erdvus kambarys/patalpa, didelis privalumas būtų jei toje erdvėje būtų dideli langai. Natūrali dienos šviesa – puikus rezultatas nuotraukose. Taip pat vertėtų pagalvoti ar aplinkiniai netrukdys atsipalaiduoti prieš objektyvą, jei fotosesija pasirinkta mieste, kur yra žmonių šurmulys. Jei taip, fotosesijos vietą rekomenduojama rintis nuošaliau, puikiai tiks gamta.

  1. Fotosesijos laikas

Daugelis fotografų nurodytų, kad gražiausios nuotraukos pavyksta kuomet saulė kyla arba leidžiasi. Ne retas išsigąstų blogo oro ar lietaus, tačiau tokiu oru gali gimti nuostabios nuotraukos ir jūs turėsite nepamirštamą fotosesiją. Jei fotosesijos vieta yra pasirenkama laukas, svarbu atkreipti dėmesį į paros laiką. Nerekomenduojam fotografuotis lauke vasarą per patį vidurdienį, kuomet saulė yra pakilusi aukščiausiai, nes tuomet sunku išlaikyti atmerktas akis, be to susidaro dideli šešėliai, kurie nuotraukoms grožio nepriduoda.

 

Kiti patarimai besiruošiant fotosesijai:

 

  1. Pirmiausiai išsirinkite tinkamą fotografą. Rinkitės atsakingai, aptarkite visą fotosesijos eigą, taip pat galite paprašyti parodyti fotosesijų nuotraukų pavyzdžių.
  2. Fotosesiją reikėtų planuoti iš anksto, kad turėtumėte laiko jai tinkamai pasiruošti.
  3. Prisiminkite, kad gera nuotaika – pirmas žingsnis į puikią fotosesiją ir jos rezultatus.