Lietuvoje ir visame pasaulyje galiojantys ribojimai pakeitė daugelio žmonių gyvenimus. Buvome priversti atsisakyti renginių, kelionių, įvairių pramogų, susitikimų ir gyvo bendravimo. Prie esamų aplinkybių reikia prisitaikyti. Kad bendrauti saugiai galima, išradingai įrodo Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VILNIUS TECH) studentai, kurie karantino metu rado būdų, kaip ne tik mokytis, bet atrasti galimybių, bendrauti, organizuoti renginius atsakingai ir neprarasti bendrystės.

Šiais metais – saugios renginio formos

„Night to Unite“, rengiamas jau dešimtus metus, pritraukdavo gyvai bendrauti tūkstančius studentų, o šį kartą skiriasi savo formatu. Pagrindinis renginio organizatorių tikslas – viską įgyvendinti saugiai, bet svarbiausia, nepamiršti ir bendrystės idėjos.

Studentams siūlomos veiklos – netradicinės. Jų metu bus stengiamasi išnaudoti ne tik universiteto erdves, bet ir prisitaikyti prie esamos situacijos ir tokiu būdu atrasti naujas platformas, išlipti iš komforto zonos ir įgyvendinti netikėčiausias idėjas, kurios nors trumpam galėtų padėti atsipalaiduoti nuo kasdienės rutinos.

„Pagrindinis mūsų, organizatorių tikslas – parodyti studentams, kad universitetas nėra vien erdvė, kurioje mokomės ir leidžiame laiką paskaitų metu. Taip pat tai gali būti ir ta aplinka, kurioje pramogaujame, leidžiame savo laisvalaikį. Svarbu suprasti, kad universitetas gali būti dinamiškas, jame įmanoma atsipalaiduoti ir linksmai praleisti laiką, tinkamai išnaudojant erdves“, pabrėžia viena iš renginio organizatorių, VILNIUS TECH studentė Ugnė Daraškevičiūtė.

Pirmąją „Nigt to Unite“ dieną, balandžio 21-ąją, vyks jau legenda tapusio žaidimo „Counter Strike 1.6“ esporto finalo turnyras, kuriame po savaitę trukusių įtemptų kovų paaiškės turnyro nugalėtojai. Jiems įsteigti „Danske Bank“, „Lemona“, „Eset“, ir „AdForum“ ir kitų partnerių prizai. Žaidimo taisykles galite rasti čia.

Antrąją renginio dieną (balandžio 22-ąją) dalyviai kviečiami dalyvauti automobilių orientacinėse varžybose. Tai saugi veikla, padėsianti ne tik atrasti dar nematytų Vilniaus vietų, bet ir priversianti kiek pajudėti. Registruotis į orientacines varžybas galite čia.

Finalas su muzika nuo stogo, protmūšiu ir DRIVE IN su „Kino pavasario“ filmais

Finalinę renginio dieną (balandžio 23-ąją) dalyvius džiugins muzikinis VILNIUS TECH Fundamentinių mokslų fakulteto absolvento Karolio Drungilo pasirodymas nuo universiteto stogo. Jį 20 val. stebėti kviečiame čia.

Dalyviai savo žinias galės išbandyti ir nuotoliniu būdu „Night to Unite“ ir „Cognizant“ rengiamame protmūšyje, kurį moderuos renginių vedėjas Tomas Traveckis. Registruotis į protmūšį galite čia.

Vakarą vainikuos naktiniai kino seansai – „Drive-in“ kinas, kurių metu VILNIUS TECH ir Saulėtekio slėnio mokslo ir technologijų parke bus rodomi net trys filmai: „Knives“, „Parazitas“ ir „Midsommar“. Du pastarieji rodyti Vilniaus kino festivalyje „Kino pavasaris“.

Daugiau informacijos ir visas registracijas į veiklas, galite rasti „Night to Unite“ galite socialiniame tinkle „Facebook“.

„Night to Unite“ – studentus burianti iniciatyva

Dar prieš dešimt metų vieno VILNIUS TECH studento idėja šiemet ir vėl tampa realybe. Tiesa, kiek kitokia – saugia, prisitaikiusia prie esamos situacijos. Pagrindinis „Night to Unite“ tikslas – parodyti studentams, jog universitete galima ne tik mokytis, bet ir smagiai leisti laisvalaikį.

Tokie renginiai, ypač pandemijos metu, studentams ir originalaus laisvalaikio mėgėjams yra itin reikalingi, nes padeda bent jau virtualiai ar neišlipant iš mašinų susiburti, yra nemokami.