knyga

Kadangi šiuo metu labai daug kalbama apie knygas (būtent popierines), verta įvertinti i tuo pačiu paanalizuoti – kokia yra situacija su jomis. Atrodo, kad leidyklos iki šiol nesiskundžia pirkimo mastais, tačiau juokaujama, kad žmonės visiškai nebeskaito. Kas tokiu atveju perka knygas, kurios yra leidžiamos tūkstantiniais tiražais?

Žmonės nori paprastumo

Knygos liko antraeiliu pasirinkimu todėl, kad žmonės pavargsta po dienos darbų ir jiems paprasčiausiai nelieka motyvacijos skirti savo laiko knygų skaitymui, kuris tiesa, net ir būdamas gana malonus – tikrai reikalauja energijos. Tuo tarpu filmai yra kur kas paprastesnis variantas, kadangi nereikia dėti jokių pastangų, nereikia galvoti, kadangi užtenka regos, kad būtų galima įsisavinti pagrindinę mintį kuri yra pateikiama.

Knygos reikalauja daugiau laiko

Taip pat skaitymas reikalauja kur kas daugiau laiko, tad žmogus norėdamas sužinoti vieną istoriją – dažniausiai skiria net kelis vakarus, kol galiausiai ji baigiasi. Tuo tarpu užtenka dviejų valandų, kad būtų galima pamatyti filmą, kuris net ir pačias kebliausias mintis paaiškina per dešimt minučių. Taigi, jeigu žmogus ieško pramogos – jis renkasi tą, kuri iki galo pasakoma kur kas greičiau.

Pasiūlos variacijos

Gana dažnai sakoma, kad filmai yra kur kas įvairesni, tad didesnė tikimybė, kad kiekvienas ras tai, kas jam labiausiai patinka. Toks požiūris nėra teisingas, kadangi ir knygos ne tik gali būti, tačiau ir yra labai įvairios. Paprasčiausiai daugelis žmonių neskiria joms tiek laiko, kiek jos vertos ir renkasi tik populiarius kūrinius, kurie dažniausiai reklamuojami. Taigi, lyginant stiliaus galimybes ir tuo pačiu siužeto linijos – tiek vienas, tiek kitas variantas tikrai labai įvairūs. O papildomai dar siūlome įvertinti tai, kad būtent filmai yra statomi pagal knygas, tačiau ne atvirkščiai.

Tinkamas įpročio įgavimas

Kiekvienas gali pasirinkti tai, kas jam labiausiai patinka, tačiau svarbiausia – išbandyti abu malonumus. Daugeliui atrodo kad knygos yra atgyvena, tačiau pradėjęs kiekvieną vakarą leisti su knyga rankose – nebegali įsivaizduoti – kaip gyvenimas iki šiol ėjo be literatūros.

Daugiau informacijos: Lobių knygos