wake parkas 

Jei dažnai tenka organizuoti įvairias šventes, renginius ar kitokius susibūrimus, turbūt pastebėjote, kad su laiku išsisemiate ir neberandate nieko naujo, įdomaus, originalaus. Visgi yra ir naujų, įtraukiančių pramogų, kurios gali padėti laisvalaikį praleisti smagiai ir išmokti ką nors naujo. Vienas pavyzdžių – wake parkas. Tai vieta, kur žmonės gali užsiimti vandenlenčių sportu ar kitomis veiklomis vandenyje. Jei apie wake parkus žinote pakankamai nedaug ir jums įdomu, ką juose galima nuveikti, papasakosime, kodėl tai yra puiki vieta pramogoms.

Vandenlentės – įtraukiantis sportas

Nors vandenlentės nėra visiškai nauja sporto šaka, ji Lietuvoje išpopuliarėjo pakankamai neseniai. Kadangi vis daugiau žmonių ieško ekstremalių ar aktyvių būdų praleisti laisvalaikį, ja ypatingai susižavėjo mėgstantys vandens sportą. Vandenlentės atsirado panaudojus vandens slidžių ir banglenčių sporto elementus. Pats principas labai paprastas – žmogus turi išsilaikyti ir atsistoti ant vandenlentės, o tuo tarpu jį tempia kateris arba specialiai sukurta mechaninė sistema. Paprastai atsistoti ant vandenlentės ir išmokti plaukti pakanka vieno užsiėmimo, o vėliau galima tobulėti, mokytis įvairių triukų ir atlikti sudėtingesnius manevrus plaukiant. Tai greitai įtraukia ir itin naudinga – laiką leisite gryname ore, aktyviai, koncentracija į plaukimą padės pamiršti kasdienius rūpesčius ir atsipalaiduoti.

Kitos pramogos

Lietuvoje yra ne vienas wake parkas, kuriuose žmonės gali ne tik užsiimti vandenlenčių sportu, bet ir gerai praleisti laiką. Pavyzdžiui, daugelis wake parkų turi kavines, restoranus, terasas, vandens batutų pramogas, žaidimų aikšteles vaikams ir daugelį kitokių užsiėmimų. Taigi, galėsite ne tik čiuožti vandeniu, bet ir atvykti čia su šeima ar draugų kompanija tiesiog pabūti gamtoje, gražioje aplinkoje.

Jūsų šventei

Nors kiekvienas wake parkas yra skirtingas, nemaža jų dalis gali pasiūlyti įvairių programų jūsų šventei. Čia galite organizuoti gimtadienius, įmonių vakarėlius, mergvakarius ar bernvakarius. Pagal jūsų pageidavimą galima sukurti atskirą privačią erdvę arba išnuomoti visą wake parką ir užsakyti instruktorių paslaugas, kad plaukti ir mokytis galėtų visi šventės dalyviai. Viskas priklauso nuo jūsų norų – tereikia susirasti patinkančioje lokacijoje įsikūrusį wake parką ir susitarti dėl galimybės organizuoti šventę.