Virtuvė – tai vieta, kurioje praleidžiame išties nemažai savo laisvo laiko: čia gimsta skaniausios vakarienės, užsimezga linksmiausi pokalbiai su draugėmis, užsukusiomis kavos puodelio. Taigi, nieko nuostabaus, kad norime, jog ši erdvė būtų jauki ir originali. Deja, užsigalvoję apie įvairias interjero smulkmenas, kartais pamirštame išties svarbius dalykus. Štai keletas dažniausiai pasitaikančių virtuvės projektavimo klaidų, kurių geriau daryti.

Klaida Nr. 1: netinkamas virtuvės baldų išdėstymas

Kiekvienas interjero dizaineris pasakys, kad virtuves baldai turi būti išdėstomi taip, kad, nubrėžus linijas tarp viryklės, šaldytuvo ir praustuvės, turi susidaryti trikampis. Kodėl? O todėl, kad toks virtuvės baldų išdėstymas yra pats ergonomiškiausias: netenka lakstyti iš vieno virtuvės galo į kitą, mažiau pavargstama, viskas lengviau pasiekiama. Trikampio taisyklė negalioja tik tuo atveju, jei virtuves baldai statomi palei vieną sieną.

Klaida Nr. 2: pigus virtuves baldai

Visi puikiai žinome posakį: kokybė pigiai nekainuoja, tačiau, kai virtuves baldai kaina pranoksta finansines galimybes, dažnai puolame į neviltį ir pradedame naršyti internete, ieškodami kiek įmanoma pigesnio virtuvės baldų komplekto. Taip, virtuves baldai internetu išties kainuoja pigiau, tačiau nereiktų pamiršti pagalvoti ir apie kokybę. Kokybiški virtuves baldai gali tarnauti ir porą dešimtmečių, todėl reiktų išsirinkti tokius baldus, kurių kokybės, estetikos ir kainos santykis atitiktų jūsų finansines galimybes. O kokybiškų ir įperkamų baldų išties yra, į internetinę paiešką suveskite tokius raktinius žodžius kaip „virtuves baldai akcija“, „pigūs virtuves baldai Kaune“ ir t.t. Pamatysite, kokios išties jūsų plačios pasirinkimo galimybės.  Visgi, jei finansai labai riboti, visada galima rinktis planą B – virtuvės baldai naudoti. Naudoti virtuves baldai kartais būna išties gero stovio, o jei dar turite fantazijos, kaip juos atnaujinti, tai sukursite sau unikalią virtuvę.

Klaida Nr.  3: virtuvės baldai nepritaikyti erdvei

Tokia situacija pasitaiko itin dažnai: vaikštinėjate po baldų saloną, į akis ir širdį krenta vienas virtuvės baldų komplektas ir per daug negalvoję nusprendžiate jį įsigyti. Tai didžiulė klaida, nes pasirinkti virtuves baldai gal ir atrodo dailiai baldų ekspozicijoje, tačiau tai tikrai nereiškia, kad jie būtent taip atrodys ir jūsų virtuvėje.  Labai tikėtina, kad baldai tinkamai neužpildys erdvės, bus per masyvūs ir pan.  Norite, kad virtuves baldai idealiai tiktų jūsų namų erdvei? Tokiu atveju būtini virtuves baldai pagal uzsakyma. Baldininkai gali pagaminti baldus ne tik pagal virtuvės išmatavimus, bet ir pagal jūsų ūgį, kad baldai būtų ne per aukšti, prie jų jaustumėtės patogiai ir komfortabiliai. „Virtuves baldai gamyba“ – raktinė frazė, kurią reiktų naudoti, ieškant patikimo baldininko internetu.