baidariu nuomotojasLietuva yra upių ir ežerų kraštas, tačiau apie tai dažnas lietuvis prisimena tik norėdamas nustebinti draugus iš užsienio. Vis dėlto mūsų upėmis ir ežerais, gamtos grožiu galėtume dažniau pasimėgauti patys. Jeigu norite linksmai praleisti savaitgalį su draugais, pailsėti nuo darbų ir patirti nuotykių – rinkitės baidares. Baidariu nuomotojas padės suplanuoti žygį, kuris leis išbandyti jėgas, pabūti gamtoje ir atsiplėšti nuo kasdieninės rutinos be ilgo ruošimosi, be skrydžių lėktuvu, neišleidžiant savo santaupų.

Žygis baidarėmis – nauji nuotykiai kiekvieną kartą

Baidarėmis teko plaukti jau daugeliui lietuvių. Pastaraisiais metais baidares išbando ne tik aktyvaus poilsio mėgėjai, bet ir šeimos, įmonių kolektyvai. Tačiau reikia atkreipti dėmesį į tai, kad kiekvienas žygis su baidarėmis yra nauja patirtis. Tai, kad vienąsyk jau dalyvavote tokiame žygyje, tikrai nėra priežastis neplanuoti naujo nuotykio gamtoje. Kelionės baidarėmis kiekvieną kartą yra skirtingos, nes skiriasi oro sąlygos, maršrutai, kompanija. Pagalvokite, mūsų šalyje galime džiaugtis keturiais skirtingais metų laikais. Vadinasi, net plaukiant tuo pačiu maršrutu keturis kartus per metus, pamatysite skirtingą peizažą, spalvų įvairovę. Kiekvienoje upėje skirtingais metų laikais kinta sraunumas, vandens lygis – tai irgi nauja patirtis žygeiviams.

Visada rasite naujų iššūkių

Jeigu esate plaukę baidarėmis šiltą vasaros dieną ir svarstote, kad jau nieko naujo nepatirsite – pabandykite plaukimą baidarėmis šaltuoju metų laiku. Baidarių nuomotojai organizuoja žygius ne tik vasarą, todėl galite save išbandyti ir žiemos viduryje. Patikėkite, vien pasiruošimas plaukimui žiemos metu taps nauja patirtimi, nekalbant jau apie patį plaukimą. Jeigu tai atrodo pernelyg ekstremalu – susiplanuokite žygį baidarėmis šiltuoju sezonu. Bet meskite sau iššūkį ir neapsiribokite vienos dienos plaukimu. Jeigu suplanuosite kelių dienų žygį, turėsite kiekvieną naktį nakvoti naujose stovyklavietėse, susidėti daiktus kelioms dienoms – įspūdžių ir naujos patirties tikrai nepritruks.

Pasitelkite specialistų patirtį

Jeigu kyla idėja praleisti savo laisvalaikį plaukiant baidare – pasinaudokite profesionalų patarimais, kad pramogos gamtoje netaptų problemų krūva. Baidarių nuomotojai ne tik nuomoja inventorių. Jie patars, kokį maršrutą pasirinkti, kaip pasiruošti žygiui, į ką atkreipti dėmesį. Taip pat išsiaiškins žygeivių galimybes ir patirtį, parinks maršrutą atitinkantį poreikius, perspės kam turite pasiruošti. Juk kiekvienas baidarių nuomotojas žino plaukimo baidarėmis niuansus, maršrutų sudėtingumą, dažniausias poilsiautojų klaidas. Klauskite, klausykite ir pasitikėkite – taip rasite galimybę pailsėti ir patirti naujus nuotykius.