baseinasJau neabejojama, kad baseinas atitolina senatvę, stiprina raumenis, padeda kovoti su raumenų ligomis. Tačiau šalies gyventojų plaukimo įgūdžių tyrimas parodė, kad vos penktas lietuvis moka plaukti. Ir nors beveik visa šalis laisvalaikį dažniausiai praleidžia prie ežerų ir upių, sporto treniruotes baseine renkasi mažiau 10 proc. gyventojų.

Gražiai laikysenai

Lietuvoje keturi vaikai iš penkių turi netaisyklingą laikysena. Todėl baseinas vilniuje vaikams (populiariausias lazdynų baseinas vilnius) padeda suformuoti taisyklingą laikyseną. Vyresniame amžiuje plaukimo treniruotės atpalaiduoja raumenis ir stuburą. Vandenyje pasikeičia žmogaus svoris, todėl stuburui ir kaulų sistemai baseinas yra geriausia terpė treniruotėms. Galbūt dėl šios priežasties baseinas naudojamas reabilitacijų metu, ypač po traumų, kaulų lūžių, kuomet reikia pakelti raumenų tonusą.

Tobuloms formoms

Fizinis aktyvumas padeda išlaikyti kūno svorį ir proporcijas. Įrodyta, kad vėsiame vandenyje raumenys treniruočių metu turi dirbti padidintu rėžimu, todėl rezultatai pasiekiami dvigubai greičiau, nei sporto salėje. Tad norintiems patobulinti kūno linijas baseinas vilniuje moksleiviu rumai, mazeikiu baseinas saurida ar mažeikių sporto mokykla mažeikiai turėtų būt pažįstama treniruočių vieta.

Greita kraujo ir medžiagų apykaita

Ši nauda yra tiesiogiai susijusi su gražiomis kūno formomis. Kraujotaka ir medžiagų apykaita labai suaktyvėja dirbant visiems kūno raumenims, nes plaukiant Jūsų kūnui reikia dirbti didelėmis šilumos ir energijos sąnaudomis.

Depresijos ir nerimo prevencijai

Vanduo glosto kūną, atpalaiduoja. Juoba mazeikiu ventos baseinas darbo laikas yra labai patogus. Galima patogiai suderinti savo dienotvarkę prie treniruočių grafiko.

Kita vertus, plaukimo metu būtina reguliuoti kvėpavimą, koordinuoti savo judesius ir jų amplitudę. Visa tai galima padaryti tik sukoncentravus dėmesį į plaukimo procesą ir į šalį nustūmus visas problemas. Todėl be jokio streso, praktiškai bet kuriuo paros metu, pradėję treniruotę pajusite atslūgstančią įtampą ir stresą.

Širdies ligų prevencija

Būtina paminėti, kad baseinas yra ideali kardio treniruotės vieta. Treniruotės vandenyje lavina ne tik jėgą, bet ir ištvermę. Jeigu dvejojate, mažeikių sporto mokyklos baseinas ir baseinas „olimpinė pradžia” kviečia Jus išmėginti treniruotes vandenyje.