sodybu nuoma

Masinė Lietuvos girtuoklystė sujaukė ir kaimo turizmo įvaizdį. Nemažai kaimo turizmo sodybų yra gana nedidelės, tad dideliems „baliams“ jos nėra tinkamos. Ką daryti, kai žmonės sodybose nori tik švęsti, o ne ilsėtis?

Sodybos nuoma viduryje savaitės

Savaitgaliai kaimo turizmo sodybos beveik visada užimtos. Čia susiranka patriukšmauti ir vienumoje atsipalaiduoti nusiteikę tautiečiai. Ką daryti, jei norite tik pailsėti? O gi organizuoti savo poilsį viduryje savaitės. Poilsį kaime geriausiai organizuoti kartu su draugais ar seneliais, kurie galėtų kartais prižiūrėti vaikus. Tada sodybos nuoma apsimoka labiau.

Paprastai sodybos nuoma parai kainuoja 100-200 eurų, tad 5-7 asmenų šeimai tokia suma yra kur kas priimtinesnė, nei gyvenant viešbutyje, kur nakvynės kaina prasideda nuo 100 eurų. Nuomojantis kelioms dienoms viduryje savaitės galima sutarti dar pigiau.

Sodyba vietoj viešbučio

Norite pailsėti savaitę Druskininkuose? Apsigyvenkite už keliolikos kilometrų esančioje sodyboje, o ne pačiam mieste. Taip išeis kur kas pigiau. Būtinai paimkite į kompaniją dar pora suaugusiųjų, kurie prižiūrėtų vaikus.

Tokius patarimus duoda kaimo turizmų savininkai. Jie teisūs, nes jei tėvai nori pasilepinti sanatorijų SPA procedūromis, vaikus galima palikti močiutės priežiūrai kaimo turizmo sodyboje, o patiems po keliolikos minučių automobiliu pasiekti Druskininkus ar kurį kitą kurortą ir visą dieną lepintis procedūromis.

Nebus alkoholio? Čia problema tiems, kas nemoka ilsėtis kultūringai. Jei jie gali sau leisti sumokėti 10 eurų už degtinę ar brendį, tai tikriausiai sukrapštys daugiau pinigų ir viešbučiui. Viešbučio baras – puiki vieta remti alkoholio pramonę, ir dar valstybei šiek tiek nukris…

Na, o smulkųjį verslą galima paremti kaimo turizmo sodybose, kurios niekuo nenusileidžia viešbučiams, o kai kurios net juos ir lenkia.

Tik nepamirškite paklausti, ar šeimininkė už papildomus 10-20 eurų neiškeps ryte kaimiškos kiaušinienės pusryčiams…

…sako kaimo turizmo sodybų savininkai. Maitinimas Lietuvoje niekada nebuvo problema.

Pramogos sodybose

Jodinėjimas, keturračiai, žvejyba tvenkinyje, maudynės, mini zoologijos sodai ar paprasčiausia pažintis su sodybos šeimininkų tvarto gyventojais – pakankamai turiningos pramogos kaimo sodyboje, kurios mieste kainuoja gana daug.

Dažnai sodybose yra ir vaikų žaidimo aikštelės, tad mažiesiems bus ką veikti ne vieną valandą.

Miesto pramogos yra kur kas brangesnės, be to į sodybas atvažiuoja būtent miestiečiai, norintys pabėgti nuo betono tvankumo ir smogo, kuris vasarą dažnai uždengia didmiesčius.

Sodybos nuoma kainuoja nedaug, lyginant su „baliumi“, kuriame liejasi alkoholis ir stalai lūžta nuo riebaus lietuviško maisto. Reiktų dažniau kaimo turizmo sodybose tiesiog atostogauti, o ne girtuokliauti.