atestato vertimas į anglų kalbąBaigus mokyklą renkamasi, kur studijuoti. Vieni stoja į universitetus, kiti į kolegijas, treti į profesines mokyklas. Dalis abiturientų lieka Lietuvoje, kai kurie išvyksta į užsienį. Jei priklausote pastarajai grupei, jums aktualus atestato vertimas į anglų kalbą.

Kodėl manome, kad jums svarbus atestato vertimas į anglų kalbą? Priežastys paprastos. Pirmiausia, studijas užsienyje renkasi ne tiek ir mažai abiturientų. Antra, anglų kalba tokia populiari, kad labiausiai tikėtina, jog atestatą reikia išversti būtent į šią kalbą. Trečia, atestatą apskritai būtina išversti, nes, stojant į užsienyje veikiančią aukštojo mokslo įstaigą, lietuviškų žodžių atestate niekas nesupras.

Turbūt kyla klausimas, kodėl neliekama gimtinėje, o pakėlus sparnus išvykstama. Priežasčių daug. Vieni abiturientai nori įgauti itin kokybišką išsilavinimą, kiti tikisi, kad vėliau užsienyje gaus puikų darbą, treti apskritai trokšta pakeisti aplinką. Kad ir kokie veiksniai išgina į kitą šalį, visais atvejais pastebėtina itin didelė anglų kalbos reikšmė.

Neprošal paminėti ir dar vieną punktą, kurio iki šiol neaptarėme. Tai motyvacija. Kartais studijavimas maišomas su studentavimu. Bet ar kada girdėjote, kad į Didžiojoje Britanijoje (ar kitur) planuojantis studijuoti žmogus sakytų išvykstantis „pašėlti“, „pastudentauti“? Tikriausiai ne. Nes tai svarbus sprendimas, kurį priimti ne taip ir paprasta, o priėmus susikoncentruojama, stengiamasi.

Kaip seksis mokytis, ar patiks dėstomi dalykai – jau kita tema, bet turbūt prisimenate posakį, kad mokslo šaknys karčios, užtat vaisiai saldūs.

Pasirinktas mokslas užsienyje – geresnės karjeros perspektyvos? Tokia sąsaja tikrai gaji, ja dažnai ir vadovaujamasi. Jauni žmonės nenori gyventi skurdžiai, nenori taikstytis su dalykais, su kuriais galbūt apsiprato ankstesnės kartos. O išvykimas mokytis svetus atrodo kaip galimybė įgauti reikiamą kompetenciją ir galbūt grįžus į Lietuvą kurti tokią ateitį, kuri būtų pozityvi.

Turbūt sutiksite, kad atestato vertimas į anglų kalbą yra svaiginančios karjeros užuomina. Nesunku suprasti, kad per mėnesį ar per metus iš universiteto suolo vargiai tapsi aukščiausio lygio specialistu, bet apskritai kalbant pats studijavimo užsienyje faktas dažnai motyvuoja.