papildai sportui

Jei niekada nesportavote, labai tikėtina, kad į papildus sportui žiūrite gana skeptiškai. Taip, kartais papildai sportui yra painiojami su nelegaliais preparatais – steroidais, tačiau reiktų žinoti, kad tai visiškai kita grupė, su kuria papildų skirtų sportui tikrai negalima painioti. Papildai sportui – tai sveiki ir natūralūs produktai, kurie sportuojantį ar aktyvų gyvenimo būdą propaguojantį žmogų aprūpina  reikalingais vitaminais, mineralais, maistingosiomis medžiagomis, padeda pasiekti geresnius sporto rezultatus ir pagerina savijautą po sunkios treniruotės.

Tiesa, reiktų atminti, kad papildai sportui yra labai skirtingi, o tai reiškia, kad tai, kas tinka jūsų draugui ar kaimynui, gali visiškai netikti jums. Visą reikiamą informaciją galite gauti kreipdamiesi į Perfect Body  parduotuvės specialistus. Prieš įsigyjant vieną ar kitą papildą, labai svarbu įvertinti savo tikslus – norite priaugti raumenų ar numesti svorio, fizinę formą, aktyvumą  bendrą organizmo būklę, medžiagų apykaitą ir pan.  Visa tai lemia, kokie papildai sportui jums turėtų tikti. Žinoma, jei niekada nesidomėjote papildais ir net nežinote, kas yra tie baltymai ar proteinas, reiktų pasikonsultuoti su papildų pardavėjais arba treneriu, kuris padės išsirinkti jums tinkančius papildus.

Ar papildai sportui išties veikia?

Šį klausimą sau ir papildų pardavėjams dažnai užduoda tie žmonės, kurie pirmą karta ketina įsigyti papildus ir nenori pinigų švaistyti veltui. Taip, papildai sportui veikia, tačiau reiktų atminti, kad baltyminiai kokteiliai, amino rūgštys, riebalų degintojai ir t.t., tai nėra stebuklingi preparatai, kurie be jokių asmeninių pastangų atneš norimus rezultatus. Papildai sportui tai tik sudedamoji dalis link sėkmės. Tad būtina suprasti, kad nesureguliavus mitybos ir nepasirinkus tinkamo intensyvumo treniruočių, norimo rezultato nebus.

Taigi, pirmiausia reiktų atsiminti sveikos mitybos pagrindus. Būtent mityba yra 80 proc. jūsų sėkmės. Taip pat labai svarbu pasirinkti optimalų treniruočių krūvį. Tinginiauti sporto salėje negalima, tačiau ir persitempimas nėra pagirtinas dalykas.  Visa tai sureguliuoti gali padėti asmeninis treneris. Jei nenorite ar negalite sportuoti kartu su treneriu, bent jau paprašykite, kad specialistas jums sudarytų mitybos ir treniruočių planą bei patartų, kokius papildus sportui vartoti. Jūsų sveikata – didžiausias turtas, todėl neeksperimentuokite.