vestuviniu_sukneliu_nuomaVisoms moterims ar merginoms ateina ta akimirka gyvenime, kai jos pradeda svajoti apie savo vestuves ir žinoma vestuvinę suknelę. Atvirai pasakius, dauguma dailiosios lyties atstovių mintyse jau turi susikūrusios būsimosios suknelės įvaizdį. Tačiau, kai svajonės tampa realybe ir prasideda pasiruošimas būsimai šventei, iškyla klausimas, kas geriau – vestuvinių suknelių nuoma ar profesionalių siuvėjų paslaugos?

Pasisiūsiu ir parduosiu arba paliksiu dukrai

Profesionalių siuvėjų paslaugos nėra pigios, o jei ir yra, tada verta susimąstyti ar jos bus kokybiškos. Juk didžiausias kiekvienos nuotakos košmaras yra išvysti savo vestuvinę suknelę, kuri nė iš tolo neprimena jos svajonės, ypač tada, jei iki vestuvių lieka mažai laiko. Visgi, jei radote patikimą siuvėją ir mintyse sukasi mintis, kad išleisti pinigai vestuvinės suknelės medžiagoms ir specialistės darbui jums atsipirks, tai labai klystate. Vestuvinė suknelė, kaip ir naujas automobilis, praranda dalį savo vertės po pirmojo „išvažiavimo“.
Be to, reiktų apsvarstyti galimybę ir tai, kad jos išvis neparduosite. Visų pirma, atminkite, kad žmonių skoniai nedraugauja, kas jums yra gražu, kitai nuotakai gali būti visai nepriimtina. Visų antra, šaunu, jei esate standartinio sudėjimo, tada greičiausiai nesunkiai atsiras potenciali pirkėja, jei ne, pavyzdžiui, esate coliukė, pirkėjos jūsų vestuvinė suknelė gali taip ir nesulaukti. Palikti savo vestuvinę suknelę dukrai ir nėra labai išmintinga. Galbūt jūsų atžalos bus tik sūnūs, o galų gale ir mados keičiasi.

Vestuvinių suknelių nuoma: pliusai ir minusai

Nuomotis vestuvinę suknelę yra pigiau nei siūtis ar pirkti. Be to, šiandien nuomos punktai gali pasiūlyti net ir naujausių kolekcijų sukneles. Tad, skųstis, kad nėra iš ko rinktis, tikrai nedera. Nuomota suknelė – puikus pasirinkimas, jei esate pedantė, tačiau nelabai gabi lyginimo darbuose, kadangi vestuvinių suknelių nuomos salonai jūsų išsirinktą apdarą visiškai paruoš didžiajai šventei, ją reikės tik apsivilkti. Tiesa, rinkitės tik patikimus ir geros reputacijos salonus, jei norite, kad viskas vyktų sklandžiai. Ir galiausiai jums tikrai nereikia baimintis, kad ištepsite suknelės padelkas ar išvelsite ją kremine pudra. Salonai pripratę prie tokių situacijų ir suknelę išvalo patys.

Kita vertus, vestuvinės suknelės nuoma turi ir minusų. Visų pirma, galite nerasti savo norimos suknelės dydžio. Visų antra, nuomos salonas tikrai nekarpys, nesiaurins ir neprisiuvinės papildomų detalių ant pasirinktos suknelės vien dėl to, kad jūs to norite ar jums kažkas nepatinka. Suknelių salonai už savo produkciją pakankamai brangiai sumoka, kad taisytų suknelės pagal kiekvienos būsimos nuotakos įgeidžius. Tad, nebūkite nuotakos siaubūnės, kurioms atrodo, kad jų norai yra patys svarbiausi.

Vargu ar tai pavadinsi minusu, tačiau reikia pripažinti, kad dalis moterų išvydusios kitą dailiosios lyties atstovę su tokia pačia palaidine jau susinervina, o ką jau kalbėti apie vestuvinę suknelę! Tiesiog dangus griūna!
Taigi, vestuvinių sunkelių nuoma ar siuvimasis yra jūsų asmeninis pasirinkimas, tačiau vertėtų „pasverti“ visus už ir prieš ir tik tada nuspręsti, kas jums priimtiniau. Visgi, nesvarbu ar tekėsite vieną kartą gyvenime ar kelis, bet pirmoji vestuvinė suknelė visada liks pirmoji.