dovanos_pagal_zodiako-zenklaNe paslaptis, kad kiekvienam mūsų patinka skirtingos dovanos. Visgi, ieškodami tinkamiausios, dažniau atsižvelgiame ne į adresato simpatijas, o į tai, kas džiugintų mus pačius. Dovanų ekspertai tikina, kad dažnu atveju tiksliai pataikyti galime vien žinodami jubiliato Zodiako ženklą.

Rinkdami dovaną gimusiems po Avino bei Liūto ženklu atminkite, kad šie žmonės – ypač aktyvios ir neramios asmenybės. Jie ugningi, tad romantiškais pasiplaukiojimais jachta ar maisto degustacijomis jų nepapirksite. Tokio charakterio žmonėms geriausiai tinka ekstremalų prieskonį turinčios pramogos. „Per trejus darbo su dovanomis metus pastebėjome, kad šio ženklo žmonės ypač pasitiki savo jėgomis, yra linkę konkuruoti ir visada nori būti pirmi. Jei padovanosite lenktynes kartingais, esu įsitikinęs, kad jie žūtbūt stengsis laimėti. Tik tada ši staigmena teiks didžiausią pasitenkinimą“, – patirtimi dalinosi Dovanusala.lt direktorius Vainius Žalimas.

Pasak dovanų eksperto, į anksčiau minėtus tipažus šiek tiek panašūs ir Dvyniai bei Šauliai. Jie taip pat nesižavi ramiomis dovanomis, laiką nori leisti didelėse žmonių kompanijose, tačiau neturi tokio didelio noro lyderiauti. Jie nemėgsta monotonijos, nuolat ieško ko nors naujo, neišbandyto, tad prieš apsispręsdami ką dovanoti, būtinai pasidomėkite, kokiomis aktyviomis pramogomis jie jau mėgavosi. Šių žmonių charakteris kiek permainingas – susižavėjimo objektai gali keistis ypač greit, tad rekomenduojama rinkti tokias dovanas, kurių metu jie galėtų nuveikti keletą skirtingų veiksmų. Kone geriausias pasirinkimas – pramogų ir nuotykių parkai.

O Vandeniai blyksinčiais nuotaikų pokyčiais nepasižymi, tačiau gyvenime nuolatos ieško perversmų, laisvės, nepriklausomybės. Jiems ypač turėtų patikti plaukimas baidarėmis. Tai ir laisvės pojūtis, ir nuolatinis judesys, ir galimybė pabendrauti. Vandeniai, be visų anksčiau išvardintų savybių, yra ir puikūs pašnekovai, tad patekus į vieną valtį su jais niekada nebus liūdna.

„Kai tenka rinktis man pačiam, žinau, kad aktyvios pramogos žavi ir Skorpionus. Nors jie ir yra ganėtinai jausmingi, tačiau tai slepia– ramybe dvelkiančiais laiko praleidimo būdais juos gali sužavėti nebent ypač daug laiko kartu praleidžiantys žmonės“, – atvyravo V. Žalimas. Šio ženklo žmonės pasižymi skvarbiu protu, mėgsta intelektualią veiklą, vertina konkrečius dalykus – į tai būtina atsižvelgti. Juos turėtų sužavėti diena mokantis šaudyti koviniais ginklais, ypač jei pramogos metu instruktorius detaliai nupasakos jų techninius parametrus, istoriją bei supažindins su įdomiais faktais.

Pašnekovas tikino, kad likusius Zodiako ženklus džiugina visiškai kitokio tipo pramogos. Tarkim, Vėžius, Svarstyklės ar Mergelės lengvai nudžiuginsite gurmaniškomis bei poilsio dovanomis. Jiems nereikia didelių draugijų, tad įteikdami dovaną leiskite patiems pasirinkti su kuo šie galės ja pasinaudoti. Idealu, jei tai dviem asmenims skirta pramoga, tuomet jie kruopščiai išsirinks ką norėtų matyti šalia. Tiesa, nepamirškite, kad Vėžius žavi retro dalykai, tad jei veiksmą renkatės restorane, lai jis būna būtent toks. Mergelės – smulkmeniškos, joms patiks ragauti egzotiškas jūrų gėrybes, o tai darant preciziškai remtis restorano darbuotojo rekomendacijomis. Na, o Svarstyklės – ilgai sprendimo ieškančios estetės, tad neleiskite joms rinktis iš keleto skirtingų gurmaniškų vakarienių, galiausiai joms tai sukels per daug streso.

Kiek paprasčiau dovaną išrinkti Jaučiams, Ožiaragiams ir Žuvims. Šio ženklo žmonės ganėtinai konservatoriški, tad jei kada prasitarė, kad ypač susižavėjo dar praeitą vasarą aplankytu vandens parku, rytietišku masažu ar kelione jachta, padovanokite kažką panašaus. Gavę neįprastą dovaną jie gali taip ir neprisiversti ja pasinaudoti – naujovės ne jų stichija.