Šios savaitės klube „Prie arbatos“ skambės balsas, kurį teatro, kino ir autorinės dainos gerbėjai pažins net užsimerkę – spalio 27 dieną 18 valandą Menų spaustuvės Infotekoje susitiksime su aktoriumi Vladu Bagdonu.

Susitikimo tema – „Apie požiūrį į aktorių“. Aktorių kalbins teatro kritikė, šiuo metu rengiamos knygos apie Vladą Bagdoną autorė Rūta Oginskaitė. Lapkričio 3 d. 18 valandą šokio kritikė Vita Mozūraitė kalbins baleto šokėją Eglę Špokaitę.

Pirmasis susitikimas įvyko spalio 20 dieną, R. Oginskaitė kalbino aktorę Eglę Gabrėnaitę. Nors vakaro viešnia ne sykį pabrėžė, kad visą gyvenimą jautė gėdą vaidinti ir nesijaučia aktorė, kas gi, jei ne scenos legenda, gali nuo pirmo žodžio prikaustyti auditorijos dėmesį? E. Gabrėnaitė per susitikimą stengėsi nenuslysti į memuarines intonacijas, tačiau susirinkusiems (ypač jaunimui) buvo įdomu net tai, kas vyko „Prahos kaštonų“ laikais (taip aktorė ironizuoja gerokai pagyvenusių primadonų dūsavimus apie seniai visų pamirštus, bet neva be galo puikius spektaklius).

Antrieji klubo metai siekia kompensuoti gyvo bendravimo su scenos žmonėmis trūkumą. „Kviesime į susitikimus su skirtingų kartų teatralais ir stengsimės sukurti dialogo atmosferą“, – pasakoja vienas ciklo sumanytojų Vaidas Jauniškis. Pasak jo, teatro menininkai ir publika turės gana retą progą susitikti be pjesės, personažo ir rampos sienos.

Vėliau „Prie arbatos“ kviesime dramaturgą Marių Ivaškevičių, režisierių Gintarą Varną, aktorę Nelę Savičenko ir kitas įdomias teatro asmenybes.

Paskaitų/diskusijų ciklas ras vietą ir internetinėje erdvėje – pokalbiai filmuojami ir bus keliami į interneto puslapį www.menufaktura.lt

Projektą parėmė Kultūros rėmimo fondas.