Žongliravimas gerina koordinaciją, reakciją, rankų miklumą, stiprina periferinį matymą, moko susikaupti ir šiaip yra smagus užsiėmimas – tuo sekmadienį (spalio 2 d. 12 val.) galės įsitikinti visi pirmojo Lietuvoje žongliravimo spektaklio visai šeimai „Stebuklingas medis“ žiūrovai.

Spektaklio sumanytojai ir kūrėjai – Mantas Markevičius, Agata Balionis, Martynas Sučyla ir Emilis Lipskij pasiryžę po premjeros pasidalyti savo meistriškumu su žiūrovais. „Nėra nė vieno žmogaus, kuris negalėtų žongliruoti!“, – tikina Mantas. Ne vienų metų žongliravimo mokytojo patirtį turintis netradicinio cirko entuziastas neabejoja, kad reikia tik drąsos ir susikaupimo.

Ir, žinoma, labai daug darbo – būtent dėl savo užsispyrimo, nuolatinio mokymosi, domėjimosi pasauline šiuolaikinio cirko praktika žonglierių grupė „Antigravitacija“ pasiekė profesionalią sceną. Ne vienus metus lankę Menų spaustuvėje rengiamo „Naujojo cirko savaitgalio“ spektaklius iš Prancūzijos, Skandinavijos šalių ir kt. bei dalyvavę edukacinėje šio festivalio programoje, lietuvių artistai ryžosi pristatyti ir savo kūrinį.

Spektaklį įkvėpė Vesnos Krmpotič knyga „Triakytė iš šviesos planetos“. Autorė teigia, kad knyga skirta suaugusiems, kurie jaučiasi vaikais ir suaugusiems vaikams. „Stebuklingo medžio“ kūrėjai pabrėžia, kad spektaklis gali būti įdomus bet kokio amžiaus žiūrovams, tiesiog vaikas matys vienus dalykus, o jo vyresnieji broliai ir seserys, tėvai ar seneliai – kitus.

Išvysite profesionalų žongliravimą diabolo, flower stiks, poi, kamuoliukais, žiedais ir kitais gal dar nematytais žongliravimo įrankiais. Spektaklyje skambės gyva muzika – gros afrikietiški būgnai, balarimbos, bosinė gitara, kiti instrumentai.

Pagrindinis veikėjas, medis, keliauja per metų laikus, pakeliui stebėdamas kirmėliuką, vilką, varveklius, tirpstantį sniegą, gėles, žiedus, uogas, vaikus ir žmones. Jis pasakoja istoriją. Žiemą, pavasarį, vasarą ir rudenį medis vis kitoks, viskas keičiasi, bet kartu išlieka taip pat. Tai spektaklis apie gėrį, laikinumą, gamtos skausmą ir džiaugsmą.