Jau balandžio 9 dieną, dainininkas Vaidotas Valiukevičius-Milanno surengs pirmąjį šiais metais koncertą sostinėje, gyvos muzikos klube „Brodvėjus“.
Rudenį su muzikantais pristatęs gyvo garso programą, Milanno sulaukė šiltų publikos įvertinimų ir patvirtino, kad naujoji koncertinė programa atrado savo nišą. Tai ne vienkartinis projektas, o seniai brandintas dainininko siekis. Pasak grupės narių, svarbiausia koncertų užduotis, kurią įgyvendina, yra ryšys su publika, bei dainos, kurios įtraukia žiūrovą. Programa pasižymi lyrizmu, gaivališka energija ir nuoširdžiu bendravimu.

Naujoje koncertinėje programoje Milanno ne vien dainuos, šoks, bet ir gros klavišiniais. Išgirsite niekur dar negirdėtas dainas, energingąjį kūrinį, žymintį naują startą- „Nauja pradžia“, bei kelias ankstesnes Milanno dainas, „apvilktas“ nauju rūbu. Pasirodymo metu pirmą kartą koncerte nuskambės ir TV serialo „Mano mylimas prieše“, kuriame dainininkas atlieka vieną pagrindinių vaidmenų, garso takelis – kūrinys „Kiekviena sekundė“.

Grupės nariai:
Milanno: kūryba, vokalas, klavišiniai.
Alvidas: Akustinė gitara, el. gitara, klavišiniai.
Robertas: Mušamieji, pritariamasis vokalas.
Vainius: Bosinė gitara, el. gitara, pritariamasis vokalas.
Kompiuteris Antanas: sintezatoriniai garsai, perkusijos užuominos, erdvės aidai.

Trumpas interviu su Milanno:

Kodėl tik balandžio mėnesį grįžti į muzikinę sceną?

Nuo gruodžio galo prasidėjo TV serialo „Mano mylimas prieše“ filmavimai, tad teko pasinerti į vaidybą. Bet nuo to tik geriau. Su muzikantais prikaupėme naujų idėjų ir energijos, kurią įdėjome repetuodami. Beje, per tą laiką dirbome įrašų studijoje prie naujų kūrinių.

Iki Naujųjų Metų kiekvieną savaitgalį su grupe koncertuodavote skirtinguose Lietuvos kampeliuose. Ar publika skiriasi? Kaip priimdavo naują skambesį?

Su kolektyvu pastebėjome, kad žmonėms reikia gyvo garso. Ir nesvarbu ar tai mažo ar didelio miesto gyventojai. Aš visiškai nesutinku su tais, kurie bando įteikti, kad miestelių gyventojams užtenka fonograminių pasirodymų. Kai kuriose vietose, galima sakyti, pralaužėm ledus gyviems pasirodymams. Pavyzdžiui Kėdainių klube mes buvome pirmi, kurie užgrojo gyvai. Ir publika tai įvertino, o mes likome sužavėti klausytojų entuziazmu.

Kurti kažką naujo sunkmečiu ko gero nėra lengva? Kas tavo Mūza?

Sunkmetis parodė, kad gyvenimas nenuspėjamas, nereikia gyventi tik ateities planais, vizijomis ir nematyti kas vyksta dabar. Supratau, kad reikia save realizuoti šiandien. Ne užsikonservuoti ir laukti geresnių laikų, kurie nežinia ar ateis, o veikti dabar ir čia. Mano Mūza yra kiekviena diena, kurioje telpa visas gyvenimas…

Ištrauka iš Milanno gyvo garso koncerto:

Igoris Kofas apie Milanno. Ištrauka iš Milanno gyvo garso koncerto:

Milanno dainos „Nauja pradžia“ vaizdo klipas: