„Šiuo metu visas mano laikas yra skirtas naujo Mario Martinsono filmo „Amaya” muzikos takelio kūrimui”- paklaustas apie šiuo metu vykdomą veiklą, pasakoja Andrius Mamontovas. Filme, be instrumentinės muzikos bus ir dvi naujos Andriaus dainos „Heal”, bei „World Is Full Of Love”. Praeitą savaitę, netoli Detroito miesto (JAV) esančioje lietuvių kilmės prodiuserio Jono-Dainiaus Beržanskio įrašų studijoje, kylanti jauna atlikėja Monica Blaire įrašė vokalą dainai „Heal”.

– „Su Jonu esame pažistami jau 20 metų. Nuo tada, kai kartu dirbome prie grupės Foje albumo „Gali Skambėti Keistai” – pasakoja Andrius – „jo Silver Tortoise Soundlab studijoje, esančioje nedideliame Ann Arbor miestelyje, kažkada gyvenau gerus 4 mėnesius, pasiklojęs lovą tiesiog šalia įrašų pulto. Ten gimė ir pirmas lietuviškas house muzikos kūrinys „Mieli Tautiečiai”, kuriame panaudojau V.Lansbergio kalbą pasakytą 1990-ais metais viename iš Čikagos muziejų. Dainai „Heal” ieškojau atlikėjos, turinčios nepriekaištingą tarmę ir vokalinius duomenis. Jonas mane supažindino su keliomis galimomis kandidatėmis, bet Monica iš karto sužavėjo savo energija, jausmingumu ir spontaniškumu.

Paklausiusi mano jai nusiūstos dainos eskizo, ji iš karto pasakė, kad daina jai labai patinka. Todėl, kai suderinome visus klausimus su jos vadybininkais, ji atvažiavo pas J.Beržanskį į studiją ir įrašė vokalo partijas. Aš taip pat „dalyvavau” įraše, prisijungęs per internetinę „Skype” ryšio programą. Monica yra šiltas ir draugiškas žmogus, todėl po įrašo dar šiek tiek pabendravome internetu. Esu labai patenkintas rezultatais ir įsitikines, kad Monica Blaire balsas labai papuoš filmo „Amaya” garso takelį. Be jokios abejonės, kai daina bus baigta, ji pasieks ir Lietuvos klausytojus. Dainai bus sukurtas ir video klipas.”