ona_kolobovaite_triumfo_arkaTiesioginės transliacijos per Lietuvos televiziją metu triumfavo muzikinio projekto „Triumfo arka“ dalyvė Ona Kolobovaitė. Jai atiteko 18 tūkst. litų prizas. Antroje vietoje liko Joana Gedmintaitė. Jai atiteko 11 tūkst. litų. Trečioji liko Marta Lukošiūtė, kuri pasiėmė 5 tūkst. litų prizą. Lemtingame finale atlikėjų pasirodymus vertino ne tik žiūrovai, bet ir komisija: V. Juozapaitis, S. Stonytė, Z. Kelmickaitė, V. Noreika ir G. Padegimas.

Į „Triumfo arkos“ finalą buvo patekusios keturios dalyvės – Ona Kolobovaitė, Marta Lukošiūtė, Joana Gedmintaitė ir Kristina Zmailaitė.

Kaip laidos pradžioje paskelbė vedėjai, finalą sudarė dvi dalys. Po pirmosios – Mažojo finalo – buvo sustabdytas žiūrovų balsavimas. Tuomet išaiškėjo, kad projekte trečiąją vietą užėmė M. Lukošiūtė (ji surinko 91 komisijos ir 3448 žiūrovų balsus), kuriai atiteko 5 tūkst. litų vertės prizas, o ketvirtoji vieta atiteko K. Zmailaitei (78 komisijos ir 1991 žiūrovų balsai).

Dvi lyderės – O. Kolobovaitė ir J. Gedmintaitė pateko į Didįjį finalą, kuriame atliko dar po vieną kūrinį.

Didžiajame finale dalyvės kovojo dėl pirmosios vietos. Tiek komisija, tiek žiūrovai dvi dalyves vertino iš naujo.

„Krepšinyje būtų pratęsimas“,– taip abiejų dalyvių pasirodymą apibendrino vertinimo komisijos pirmininkas V. Juozapaitis.

Ir žiūrovai, ir komisija nusprendė vieningai: pirmoji vieta atiteko O. Kolobovaitei (49 komisijos ir 3467 žiūrovų balsai), o antroji vieta atiteko J. Gedmintaitei (46 komisijos ir 1788 žiūrovų balsai).

Pasak G. Padegimo, J. Gedmintaitė, atlikdama kūrinį Didžiajame finale, visus atvedė į 2010-ųjų pavasarį, o O. Kolobovaitė – į 2010-ųjų vasarą.

Dalyviamstalkino Kauno miesto simfoninis orkestras (dirigentas Modestas Pitrėnas) ir LRT grupė.

Dalyves finale, kuris transliuotas tiesiogiai iš Didžiosios LRT studijos,vertino penki komisijos nariai: Vytautas Juozapaitis, Sigutė Stonytė, Zita Kelmickaitė, Virgilijus Noreika ir Gytis Padegimas.

„Tegul šiandien būna vienintelis liudininkas – menas“, – prieš pasirodant dalyvėms tarė režisierius G. Padegimas.

Kalbinta dalyvė M. Lukošiūtė nuoširdžiai prisipažino nenorinti užimti nei pirmosios, nei antrosios vietos šiame projekte, tačiau jai esą būtų apmaudu likti ketvirtai. Jau yra žinoma, kad M. Lukošiūtei atiteko trečioji vieta.

„Jeigu sakyčiau, kad nenoriu laimėti, meluočiau. Norėčiau laimėti. Kiekvienas nori“,– prieš atlikdama antrąjį kūrinį šypsojosi J. Gedmintaitė.

„Norėčiau laimėti. Ir stengsiuosi daryti viską, ką galiu“, – patikino O. Kolobovaitė.

ona_kolobovaite_triumfo_arka

LRT.lt