mia_stiklo-namai2007 m. spalio mėnesį išleistas Mios debiutinis albumas „Yra kaip yra“ sulaukė didelės sėkmės – tapo vienu geriausiai parduodamų albumų 2007-2008 metais, o to paties pavadinimo radijo singlą Lietuvos atlikėjų ir fonogramų gamintojų asociacija AGATA pripažino grojamiausia 2007 metų fonograma.

Į populiariausių šalies atlikėjų tarpą įsiveržusi Mia nemažino apsukų: netrūko nei skandalų (kurių ji nemėgsta prisiminti), nei naujų patirčių (darbas televizijoje), nei įspūdingų laimėjimų (LNK „Žvaigždžių duetuose“ su Giedriumi Leškevičiumi).

Daugiau nei po dvejų metų – 2009-ųjų gruodžio 3 d. – muzikos parduotuvėse pasirodo ilgai lauktas antrasis atlikėjos studijinis darbas „Stiklo namai“, kurį lapkričio mėnesį įsigyti ir įvertinti galėjo tik internetinių parduotuvių arba mobiliojo interneto vartotojai. Žinoma, dauguma radijo stočių klausytojų ir televizijų žiūrovų jau susidarė įspūdį apie šį albumą iš jo hitų „Stiklo namai“, „Apie tave“, „Kalta“ ir „Atleisk“.

„Šis albumas yra lyg dienoraštis. Jame sudėtos mano mintys ir potyriai, todėl jis man be galo brangus, – sakė Mia. – Šį kartą beveik visas dainas sukūriau pati, dėl šios priežasties tai yra dar nuoširdesnis darbas nei bet kada. Kartu tai – ir nauja patirtis tiek man, tiek mano klausytojams. Visi šio albumo kūriniai atsirado nesivadovaujant principu, kad „reikia kurti ir kuriu“. Jie „atėjo“ į šį pasaulį tiesiai iš mano širdies. Todėl viskas yra ypač tikra, nesumeluota.“

Albume – net 17 dainų. Jame skamba dar negirdėti kūriniai ir tokie hitai, kaip „Apie tave“, „Kalta“, „Atleisk“ bei naujausias radijo singlas „Stiklo namai“. Dar vienas šio albumo „perliukas“ – pirmoji Mios daina, įrašyta anglų kalba – „Glass houses“ (tai angliška „Stiklo namų“ versija). Atlikėjos gerbėjams bus įdomu paklausyti ir papildomų kūrinių – „Yra kaip yra“, „Noriu kilti“ bei kai kurių naujų dainų koncertinių versijų.

Simbolinį naujojo albumo pavadinimą „Stiklo namai“ perteikia ir albumo viršelio fotosesijos idėja. Fotografui Gediminui Žilinskui Mia pozavo viešai – prekybos centro „Gedimino 9“ erdvėse. Visi smalsuoliai ir žiniasklaidos atstovai galėjo stebėti, kaip už stiklo vitrinos esanti dainininkė stengiasi vykdyti fotografo nurodymus. „Jaučiausi tarsi permatoma. Bet tai – labai panašu į mano kasdieninį gyvenimą. Aš visą laiką jaučiuosi, kaip padėtas po stiklu ir visų smalsiai apžiūrinėjimas eksponatas. Iki šiol negaliu prie to priprasti,“ – po fotosesijos įspūdžiais dalijosi atlikėja.

Po antrojo albumo pasirodymo Mia sako, kad jaučiasi muzikaliai brandesnė, ir yra pasiryžusi išbandyti savo jėgas ne tik Lietuvoje, bet ir užsienio šalių rinkose. „Nenoriu stovėti vietoje – klausytojams trokštu rengti didelius gyvo garso koncertus su šou elementais. Deja, mūsų šalies rinka yra per maža tokiems renginiams. Atėjau į mūsų pop sceną nepažinodama nieko, o šiandien jaučiu, kad man jau per maža joje vietos,“ – sakė Mia. „Džiaugiuosi, kad yra žmonių, kurie man padeda, rūpinasi mano ateitimi, todėl tikiu, kad man pavyks. Gal ne šiandien, tačiau turiu žiūrėti į priekį, kad kažkada pasiekčiau tai, apie ką svajoju – pasirodymus tarptautinėse scenose,“ – optimistiškai nusiteikusi kalbėjo dainininkė.

mia_stiklo-namai