Tvarumas ir ekologija tampa aktualios temos šiuolaikinėje visuomenėje. Pažįstamų ir draugų rate vis dažniau aptariamos saulės elektrinės ir kiti švarią energiją generuojantys šaltiniai.

Tvarūs sprendimai statybų įmonėse

Įmonės, kurios diegia su ekologija susijusius sprendimus gamybos ir kitose srityse yra geriau vertinamos klientų ir verslo partnerių. Šiais metais tvarūs sprendimai ypač aktualūs statybų įmonėms, kurios pagal naujus reikalavimus 2021 metais statomuose pastatuose turi įdiegti atsinaujinančius energijos išteklius (AEI), generuojančius dalį energijos. Vienas populiariausių tokių sprendimų – saulės elektrinės. Jos turėtų sugeneruoti 40 % namui reikalingos energijos, o pastatas turi atitikti A++ energinės klasės reikalavimus.

Statybų įmonės gali naudoti ir kitus AEI, kaip biokuras, geoterminė energija, hidroenergija. Už jų diegimą numatomos valstybės kompensacijos. Pavyzdžiui, įrengiant ar įsigyjant saulės elektrines galima gauti 30 % paramą.

Saulės elektrinės su parama atsiperka per 5-7 metus

Įmonė „Saulės grąža“ privatiems klientams ar statybų įmonėms siūlo puikų derinį, kurio dėka namai apšildomi ir vėdinami su minimaliomis energijos sąnaudomis, neteršdami aplinkos. Sprendimas – pastatuose įdiegti saulės elektrines ir šilumos siurblius. Šilumos siurbliai užtikrina namo apšildymą, vėdinimą ir karšto vandens paruošimą, jie veikia naudodami elektrą. Pigią elektrą, kurios gamyba neišskiria į aplinką nuodingų CO2 dujų, gamintų saulės elektrinės. Jas verta rinktis iš kitų atsinaujinančių šaltinių, nes:

  1. Galima gauti 30 % kompensacija, todėl saulės elektrinių atsiperkamumas trunka 5-7 metus.
  2. Elektrinės greitai įrengiamos, nereikia gręžti gręžinių ar kitų įrengimų.
  3. Saulės elektrinę galima įsigyti saulės parke ir neturėti jokių rūpesčių su įrengimu.
  4. Teisingai parinkus jėgainės galią, ji gali pagaminti visą namui reikalingą elektrą, todėl elektros kaina sumažėja 3 kartus.
  5. Saulės elektrinės efektyviai veikia 25 metus ir daugiau.

Jeigu reikalingas ekonomiškas, šiuolaikiškas ir tvarus sprendimas namą aprūpinti energija, „Saulės grąža“ specialistai įrengs saulės elektrinę ir šilumos siurblį. Taip pat galite kreiptis dėl konsultacijos, kaip gauti paramą jėgainei, kokį siurblį pasirinkti. Interneto svetainėje saulesgraza.lt esančioje skaičiuoklėje paskaičiuokite, kiek preliminariai kainuotų jūsų saulės elektrinė.