maistas šventeiJeigu artėja Jūsų didžioji gyvenimo diena – labai svarbu pasirūpinti, kad šventės metu kiekvienas žmogus pagal savo poreikius atrastų jo gomurį tenkinančius patiekalus. Maistas šventei dažniausiai būna tiekiamas profesionalų, kadangi reta šeimininkė švenčių metu nori rūpintis dar ir maistu. Juolab, juk profesionalų paslaugos nėra labai brangios, o kartu su patiekalais dažniausiai gaunama ir dekoracijas.

Furšetai per vestuves yra būtini. Kadangi šventė dažniausiai trunka mažiausiai bent jau 1,5 paros – svarbu, kad kiekvienas žmogus rastų ką skanaus pavalgyti. Kadangi per vestuves yra ir taip daug darbų – padėsime bent jau greičiau ir paprasčiau atrasti patiekalus tinkančius vestuvių šventei.

  1. Kuomet siunčiate kvietimus – rekomenduojame paprašyti svečių, kad tie kurie yra kam nors alergiški – būtinai informuotų šventės kaltininkus. Geriausia bent jau porą mėnesių prieš, kadangi būtent tuomet ir sudaromas valgiaraštis.
  2. Lygiai taip pat reikia atkreipti dėmesį į tai, kad šiuo metu yra daug vegetarų, veganų, žaliavalgių ir kitaip besimaitinančių žmonių, kuriems gana sunku atrasti patiekalus skirtus visavalgiams. Nereikia jų diskriminuoti. Jeigu jie kitaip maitinasi – Jūsų pareiga, kad tie žmonės jaustųsi kviečiami.
  3. Vestuvių metu rekomenduojama būtinai pasiūlyti karštą patiekalą, kuris dažniausiai būna pats pirmas. Karštas maistas patiekalas visiems vienu metu. Kadangi, kaip jau minėjome, gali skirtis žmonių mitybos įpročiai, žiūrėkite, kad padavėjai tinkamai patiektų konkretiems asmenims maistą.
  4. Užkandžiai vestuvių metu taip pat yra būtini. Apskritai labai giriamas švediško tipo stalas, kadangi nereikės dėl nieko rūpintis ir tuo pačiu visi galės pasirinkti tokį maistą, kuris jiems tinka labiausiai. Svarbiausia, kad būtų siūlomas platus skirtingų užkandžių pasirinkimas.
  5. Kadangi vestuvių šventė yra labai reikšminga – būtinai pasidomėkite, kaip bus patiekiamas maistas. Natūralu, kad norisi tokio pateikimo, kuris būtų kuo estetiškai patrauklesnis ir gražesnis. Tokiu atveju maistas šventei bus skoningas.

Furšetai per vestuves ir kitas šventes yra būtini. Galima neieškoti muzikantų arba fotografo, tačiau maisto turi būti. Tik taip žmonės jausis patenkinti ir pritars, kad vestuvės buvo šaunios.