Įprastinis vonios kambarys nepasižymi dideliu erdvumu, todėl jame pravartu kuo taupiau išnaudoti kiekvieną laisvą jo ploto kampelį ir tuo pačiu pasistengti išlaikyti pusiausvyrą tarp patalpos estetinės išvaizdos, patogumo bei praktiškumo.

Kaip tinkamai išnaudoti vonios kambaryje esančias erdves?

Jei vonios kambario išplanavime yra keletas nišų, pats naudingiausias variantas būtų jas užstatyti spintelėmis arba tenai įtaisyti pakabinamas lentynėles, kuriose bus galima laikyti higienos ir kosmetikos priemones, kitus vonios reikmenis, tenai taip pat bus galima pasidėti elektrinę barzdos skutyklę, plaukų džiovintuvą ir kitus elektrinius prietaisus, kad jie neužgriozdintų kitos likusios laisvos erdvės.

Kaip galima išnaudoti laisvą erdvę virš praustuvo?

Jei vonios kambarys yra stačiakampio formos ir neturi nišų, tada virš praustuvo galima įrengti pakabinamas spinteles. Arba vietoj spintelės virš praustuvo galima pakabinti veidrodį. Idealus variantas, jei greta jo dar bus įrengtas ir patogus elektros įvadas, kuris garantuos gerą vietos šalia veidrodžio apšvietimą, kuris puikiai pasitarnaus atliekant makiažą bei kitas kosmetines ar higienines procedūras.

Kodėl vonios kambaryje verta įrengti pakabinamą klozetą?

Jei vonios kambaryje yra įrengtas pakabinamas klozetas, tada šioje patalpoje tikrai atsiranda daugiau laisvos erdvės, tai ir yra pagrindinis šio įrenginio privalumas. Klozeto dubuo yra pakeltas nuo grindų, o vandens bakelis įtaisytas sienoje, todėl įrenginys akivaizdžiai užima visai nedaug šios patalpos vietos ir yra puikus pasirinkimas, jeigu vonios kambarys yra nedidelio ploto. Šio tipo klozetas tinka ir erdvesniame vonios kambaryje vien dėl šiuolaikiškos modernesnės išvaizdos.

Į kokius dar pakabinamo klozeto privalumus reikėtų atkreipti dėmesį?

Akivaizdus pakabinamo klozeto pranašumas prieš pastatomą klozetą yra ne tik jo įstabi išvaizda, bet ir tai, kad jį prižiūrėti ir palaikyti jo švarą yra labai paprasta, nes jį labai patogu ir lengva apvalyti iš visų pusių. Be to, jį, montuojant prie sienos, galima pasirinkti jums patį palankiausią aukštį. Praktiška yra ir tai, kad pakabinami klozetai išsiskiria minimalistine išvaizda ir estetiškumu, nes didelė dalis jų konstrukcijų yra paslėpta sienoje. Įsirengę tokį klozetą vonios kambaryje tikrai nesigailėsite.