Balansiniai dviratukai ir triratukai yra dažniausiai naudojamos pirmosios vaikų transporto priemonės.  Abi jos primena įprastus dviračius ir abi yra puikus pasirinkimas vaikui. Vos pradėjus vaikui vaikščioti, tėvai dažnai pradeda galvoti kokią transporto priemonę išrinkti vaikui, kad šis lengviau ir patogiau galėtų judėti lauke. Tad kuo iš tiesų skiriasi triratukai  ir balansiniai dviratukai bei ką geriaus pasirinkti?

  • Triratukai

Mažyliui, kuris tik neseniai pradėjo vaikščioti, saugiau važiuoti stabilia ir ant žemės tvirtai stovinčia transporto priemone. Važiuojant triratuku nereikia išlaikyti pusiausvyros, jis yra stabilus ir saugus. Su triratuku mažylis nenukris, neapsivers, jausis saugiai ir drąsiai važiuos nuo pat pirmų atsisėdimo akimirkų. Dažnai triratukai būna su papildoma stūmimui skirta rankena, kad tėvai galėtų padėti mažyliui judėti. Triratuku vaikas išmoks vairuoti, išvengti kliūčių ir orientuotis aplinkoje, bus treniruojami vaikučio raumenys ir lavinami klubo sąnariai.

  • Balansiniai dviratukai

Važiuojant balansiniu dviratuku nuo pat pirmų akimirkų vaikas turės išmokti laikyti pusiausvyrą. Vaikams  tai dažniausiai gana gerai sekasi ir balansiniai dviratukai tampa mėgstama transporto priemone vos po savaitės ar dviejų. Jei vaikas dar nemoka tvirtai vaikščioti, nereikėtų skubėti važiuoti balansiniu dviračiu. Pradėti pažintį su balansiniu dviratuku gali padėti tėvai. Kol vaikas išmoks tvirtai stovėti ir vaikščioti, tėvai laikydami vaiką ant dviratuko gali parodyti kaip šis veikia.

Su abejomis priemonėmis vaikas išmoks vairuoti, vengti kliūčių, pasirinkti saugų greitį. Tiek triratukai, tiek balansiniai dviratukai gali būti pasispiriami. Šiuo metu rinkoje yra gausybė įvairiausių modelių, tad išsirinkti tinkamiausią yra nesudėtinga.  Nesvarbu ką pasirinksite – triratuką ar balansinį dviratuką, rekomenduojama dėl saugumo naudoti šalmą. Taip mažylis bus saugus, o jūs ramūs galėsite  keliauti per naujų įspūdžių kupinas dienas su naująja transporto priemone!