Kiekvienos iš mūsų stiliaus formavimas neturėtų būti atsiejamas nuo aksesuarų. Nepaisant to, kokius kokybiškus ir madingus drabužius mes bepasirinktume, be aksesuarų jie gali atrodyti blankiai. Todėl labai naudinga apie aksesuarus ir jų derinimą pakalbėti plačiau.

5 aksesuarų rūšys

  1. Avalynė – Skirtingai nei kitus aksesuarus, avalynę mums tenka avėti kasdien. Tačiau savo „kapsulinėje“ batų kolekcijoje visuomet yra labai svarbu turėti bent kelias neutralių batų poras, tokias kaip balti sportbačiai, aukštakulniai, juodi mokasinai ir juodi arba rudi bateliai, kuriuos galėtumėte lengvai priderinti prie bet kurio pasirinkto įvaizdžio. Taip pat svarbu rinktis avalynę, kuri būtų ne tik graži, tačiau ir labai patogi.
  2. Juvelyriniai dirbiniai – Nepaisant to, kiek juvelyrinių dirbinių yra jūsų turimoje papuošalų kolekcijoje, greičiausiai norėdamos savo pasirinktam įvaizdžiui suteikti daugiau žavesio ir spindesio visuomet pirmiausia atsigręžiate į papuošalus. Juvelyriniai dirbiniai moterims yra vieni svarbiausių ir galingiausių aksesuarų, kurie niekuomet neturėtų būti nuvertinti. Ir, žinoma, visada vertėtų turėti bent po vieną skirtingos rūšies klasikinio dizaino papuošalą, kurį galėtumėte lengvai priderinti bet kuriai progai.
  3. Rankinės – Skirtingi rankinių modeliai gali būti pasirinkti skirtingoms progoms. Jei jūs savo kolekcijoje turėsite ne vieną skirtingo stiliaus ir įvairių spalvų rankinę, visuomet turėsite puikią galimybę savo įvaizdžiui suteikti daugiau išskirtinumo.
  4. Diržai – Diržai nėra tik konkrečiai funkcijai skirtos priemonės. Jie taip pat yra ir stiliaus detalė. Nesvarbu, ar jūs rinksitės siaurą, ar platų diržą, apjuosdami liemenį diržu jūs labai lengvai savo stiliui suteiksite daugiau išbaigtumo.
  5. Žiemos aksesuarai – Šalikai, kepurės ir pirštinės šiltuoju metų laiku neleidžia mums sušalti, tačiau tai taip pat gali būti ir puikiomis priemonėmis, padedančiomis mūsų įvaizdžiui suteikti daugiau spalvų ar naujų raštų – ypač, jei viršutiniai šiltesni drabužiai būna neutralūs.

4 patarimai aksesuarų pasirinkimui

Aksesuarų derinimas yra paremtas balansu, o tinkamų aksesuarų pasirinkimas net ir patį paprasčiausią įvaizdį gali priversti sužibėti.

  1. Pasirinkite pagrindinį aksesuarą. Jei jūs jaučiatės pasimetusios, kuomet prieš jūsų akis atsiveria toks didelis aksesuarų asortimentas, pasirinkite tik vieną pagrindinį aksesuarą, kurio pagalba galite pasijusti geriau ir kurį galite derinti prie įvairių drabužių. Kuomet būsite pasiruošusios pasitelkti daugiau aksesuarų, sukurkite balansą pasirinkdamos vieną detalę, kuri dominuos jūsų įvaizdyje (spalvos ir dydžio prasme), o tuomet sluoksniuokite kitus subtilesnius aksesuarus.
  2. Pagalvokite apie spalvas ir raštus. Aksesuarai yra labai puikus būdas savo įvaizdžiui suteikti daugiau spalvų ir raštų. Kartais vien drabužių pagalba būna sudėtinga pasiekti norimą rezultatą, nes neretai drabužiai, kuriuos dėvime, būna neutralesnių spalvų. Tuo tarpu aksesuarai, tokie kaip šaliai, diržai ar juvelyriniai dirbiniai, gali paryškinti mūsų įvaizdį ir suteikti jam daugiau šviežumo.
  3. Naudokite aksesuarus, kad transformuotumėte savo įvaizdį. Aksesuarai gali tapti labai veiksmingomis priemonėmis, kurios geba akimirksniu transformuoti mūsų įvaizdį. Tai reiškia, kad jei su savimi visuomet turėsite bent keletą aksesuarų, galėsite be vargo savo darbinį įvaizdį transformuoti į tokį, kuris puikiai tiktų vakarienei su draugais.
  4. Jūsų aksesuarai neprivalo tarpusavyje sutapti. Nemanykite, kad jei renkatės aksesuarus, jie privalo būti vieno dizaino ir tokios pačios spalvos. Nėra jokios taisyklės, kuri sakytų, jog aksesuarai privalo būti tarpusavyje sutampantys. Be to, jei jūs norite pasirinkti juvelyrinius dirbinius, juos galite sluoksniuoti, pvz., derinant skirtingo ilgio ir skirtingo dizaino kaklo papuošalus.