grilisOrams sušilus, atidaromas kepsnių sezonas. Lauko griliai yra vienas patogiausių pirkinių, leidžiančių greitai ir lengvai paruošti mėgstamus patiekalus, išsikepti žuvį, daržoves ar pavaišinti draugus šašlykais. Deja, grilių pasiūla išties didelė, todėl išsirinkti tinkamiausią įrangą nėra taip paprasta, kaip gali pasirodyti. Šiame straipsnyje trumpai aptarsime pagrindinius grilių tipus ir jų pasirinkimo niuansus, kad kepsnių sezoną pradėtumėte lengvai, patogiai ir skaniai.

 

Angliniai, dujiniai ir elektriniai griliai

Svarbiausia, ką turite nuspręsti, – kokio tipo grilių rinksitės. Įprastai išskiriamos trys pagrindinės grilių kategorijos: angliniai, dujiniai ir elektriniai. Kiekvienas tipas turi savų privalumų ir trūkumų, todėl renkantis būtina įvertinti kiekvieną jų.

ANGLIMIS KŪRENAMI GRILIAI. Tai tradicijas vertinančių pirkėjų pasirinkimas. Tai griliai, kurie leis paruošti maistą, turintį unikalų dūmų kvapą. Vis dėlto, angliniai griliai paprastai rekomenduojami žmonėms, kurie turi patirties ruošti maistą, kadangi į tokį grilių reikia ne tik įdėti reikiamą kiekį medienos ar anglių, bet ir numatyti, kada grilius yra pakankamai įkaitęs, skirti ypatingą dėmesį maisto ruošimui ir pačio griliaus priežiūrai.

DUJINIAI GRILIAI. Tai itin patogus ir praktiškas sprendimas žmonėms, kurie mėgsta planuoti savo laiką. Dujiniai griliai įkaista itin greit, o jais naudotis yra gana paprasta. Toks grilius yra puikus sprendimas sulaukus netikėtų svečių, kadangi maistą paruošite labai greit. Be to, toks grilius reikalauja minimalios priežiūros. Vienintelis trūkumas, – dujiniame griliuje paruoštas maistas neturės visų pamėgto dūmų kvapo.

ELEKTRINIAI GRILIAI. Nors šie griliai atsirado kaip alternatyva nesant galimybei naudoti malkų, anglių ar dujų, laikui bėgant elektriniai griliai tapo itin populiariu pasirinkimu, vertinamu dėl savo ekonomiškumo ir patogaus naudojimo. Tiesa, šie griliai yra daugiau specializuoti, todėl būtinai pasidomėkite griliaus galia ir tuo, kokio maisto ruošimui jie yra tinkamiausi.

 

Papildomi elementai, į kuriuos būtina atkreipti dėmesį

Renkantis lauko grilių būtina atkreipti dėmesį į jo gamintoją. Rinkitės patikimo, rinkoje gerai žinomo prekės ženklo įrangą, kad būtumėte tikri griliaus ilgaamžiškumu ir patogumu. Verta pagalvoti ir apie griliaus mobilumą, kadangi paprastai lauko griliai yra perkeliami iš vienos vietos į kitą arba vežami į gamtą. Itin patogu naudoti grilių su ratukais. Tiesa, tokiu atveju būtina įsitikinti, kad įrangos konstrukcija yra tvirta ir stabili. Galiausiai, būtina pagalvoti apie grilio dydį. Žinoma, konkretus sprendimas priklauso nuo to, kokio dydžio jūsų kiemas, ar ketinate grilių vežiotis su savimi ir pan. Didesnis grilius visuomet suteiks daugiau patogumo ir komforto. Vis dėlto, jei jį ketinate naudoti tik retais atvejais, investuoti į didelį grilių nėra prasmės.