papuošalai

Žinojimas, jog tavo kaklą, pirštus ar rankas puošia papuošalai, pagaminti iš tauriojo metalo, suteikia vidinio pasitikėjimo savimi ir nosytė natūraliai pakyla aukštyn. Iš tiesų net nereikia aukso, kuris neretai vadinamas vyresnių moterų pasirinkimų ar brangakmeniais inkrustuotų papuošalų (deja, šie finansiškai prieinami toli gražu ne kiekvienai moteriai). Atrodyti žaviai, stilingai bei skoningai gali padėti ir sidabriniai kaklo papuošalai, tinkami tiek laisvalaikiu, tiek iškilmingesnei progai. Tiesa, jei turite sidabrinių papuošalų ar kitų daiktų, pagamintų iš šio metalo (pavyzdžiui, stalo įrankių), tikriausiai spėjote pastebėti ne itin patinkančią savybę. Sidabras, reaguodamas su oru, ilgainiui paruduoja, o nuo to pasikeičia ir estetinis daikto vaizdas. Tiesa, tai – ne taip blogai, kaip gali pasirodyti. Tereikia sidabrinius gaminius tinkamai laikyti, o, šiems parudavus, žinoti, kaip išvalyti.

O tai padaryti labai paprasta! Norint, jog sidabriniai kaklo papuošalai ar kiti iš šio metalo pagaminti daiktai ir vėl blizgėtų, užteks elementarių, kiekvienuose namuose randamų priemonių: dantų pastos, sodos, druskos ar ūkiško muilo.

  • Sidabro valymui tinka visų rūšių, išskyrus balinamosios, dantų pastos. Šis naminis valiklis puikiai valo, tačiau nebraižo. Sidabrinį daiktą tiesiog nuvalykite dantų šepetėliu ir, vandeniu nuplovę pastos likučius, nusausinkite šluoste.
  • Šeimininkės tikriausiai žino, jog soda buityje gali padėti išsisukti iš pačių įvairiausių situacijų. Pastaroji ne tik efektyviai kildina pyragą, bet ir…valo tiek sidabrinius, tiek iš įvairių kitų medžiagų pagamintus daiktus. Sodos valiklis pagaminamas šią praskiedus vandeniu iki tyrelės konsistencijos. Pigu, patogu, efektyvu!
  • Tais atvejais, kai nešvarumai į sidabrinius kaklo pauošalus ar kitus iš šio metalo pagamintus daiktus įsigėrę labiau, rekomenduojama išbandyti šveitimą druska. Tiesa, valykite atsargiai, kadangi pastaroji gali subraižyti sidabrinį paviršių.
  • Aišku, ir kaip mes apsieisime be ūkinio muilo! Nesvarbu, kiek brangiausių valymo priemonių bus mūsų buitinės chemijos spintoje, tarp jų dažnos šeimininkės atsargose vietos atsiras ir ūkiniam muilui. Tirpalas, efektyviai nuvalantis sidabrą, yra gaminamas vadovaujantis paprasta proporcija: 1 litras vandens ir 50 gramų ūkinio muilo.