batai internetuInternetinė prekyba sparčiai populiarėja, o joje pardavinėjami ne tik telefonai ar elektronikos prekės, bet ir seksualūs naktinukai, suknelės, avalynė. Pastaroji kelia daug diskusijų. Vis dėlto, kaip sako tie, kurie nuolat perka avalynę internete, nereikia būti naiviems, tereikia žinoti tikslų savo batų dydį ir to pakaks tobulam pirkiniui įsigyti.

Dydis

Moteriški batai yra siauresni nei batai internetu vyrams. Gamintojai ant batų žymi ES, UK ir US dydžius. Todėl jeigu ieškomi batai internetu vertėtų pasižiūrėti batų dėžėje ant savo avalynės gamintojų nurodytus tikslius dydžius. Tai labai pagelbėja, jeigu siunčiate apavą iš užsienio.

Dažniausiai batai internetu moterims yra parduodami ne tik nurodytais dydžiais, tačiau ir patikslinimu – padidintas ar pamažintas gamintojo nurodytas dydis yra. Tai ypač aktualu jeigu yra ieškomi atviri aukstakulniai internetu.

Spalva

Stebėtinai dažnai diskusijose išsprūsta argumentas apie spalvas. Kompiuterio ekrane batai internetu gali atrodyti kiek kitokios spalvos, nei laikomi rankoje. Tai visiškai natūralu. Juk daug kas priklauso nuo nuotraukos, apšvietimo ir kitų faktorių.

Tačiau elektroninių parduotuvių savininkai yra ne pėsti ir gaminius aprašo, bei stengiasi atvaizduoti tik itin aukštos raiškos nuotraukose. Kita vertus, batai internetu dažnai prekiaujami tokie patys, kokie ir parduotuvėje. Ši praktika populiari jeigu ieškomi tokių gamintojų, kaip batai danija, rieker batai internetu ar batai deichmann.

Medžiaga

Taip medžiagos paliesti ir įvertinti negalėsime kol neatkeliaus batai internetu iki mūsų rankų. Vis dėlto, elektroninėse parduotuvėse yra nurodoma kiekvieno gaminio sudėtis. Elektroninėje erdvėje dirbančioms parduotuvės galioja tos pačios taisyklės, kaip ir tradicinėse apsipirkimo vietose.

Vaikiški batai

Pripažinkime, kad moteriska avalyne internetu išsirinkti nėra sudėtinga, net jeigu ieškomi zieminiai batai internetu. Truputy sudėtingiau išrinkti tinkamus batus vaikui. Norėdami išrinkti tinkamą avalynę vaikui ieškokite žinomų gamintojų gaminių. Tai prekės, kurios jau buvo išbandytos ne metus, ir ne du, ne vieno, ir net ne kelių pirkėjų. Todėl suklysti nelieka progos. Vaiko kojelę išmatuokite su liniuote ir palyginkite koks batų dydis jam bus tinkamiausias.

Galiausiai, pirkiniams internete šimtu procentų galioja grąžinimo garantija. Jeigu suklysite dėl batų dydžio, jį galėsite pakeisti.